Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεθέαση

Η Eurovision ξεπέρασε σε τηλεθέαση το «Survivor All Star»

Αγωνία για Ελλάδα και Κύπρο που διαγωνίζονται σήμερα

Με την επιβεβαίωση των στοιχηματικών εταιρειών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2023, με τις πρώτες δέκα χώρες να έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό.

Τη σκηνή του Λίβερπουλ κατέκτησαν η Loreen, που πηγαίνει για δεύτερη νίκη μετά το 2012 και το «Euphoria», αλλά και η 22χρονη Noa Kirel από το Ισραήλ, με το «Unicorn» και τα χορευτικά της.

Στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου θα δώσουν το «παρών» η Νορβηγία, με την Alessandra να ερμηνεύει το «Queen of Kings», ο Σέρβος Luke Black με το «Samo mi se Spava», η Mimicat από την Πορτογαλία με το «Ai coração», οι Κροατοί Let 3 με το αντιπολεμικό «Mama ŠČ!», ο Ελβετός Remo Forrer με το επίσης αντιπολεμικό «Watergun», η εκρηκτική Noa Kirel από το Ισραήλ με το «Unicorn», ο Pasha Parfeny από τη Μολδαβία με το «Soarele și luna» (συμμετείχε και το 2012 στο διαγωνισμό), η Σουηδή Loreen, που είναι φαβορί για τη νίκη στο διαγωνισμό με το «Tattoo», οι Vesna από την Τσεχία με το φεμινιστικού ύφους κομμάτι «My Sister’s Crown» και το επίσης μεγάλο φαβορί Käärijä με το «Cha Cha Cha» που εκπροσωπεί τη Φινλανδία. Εκτός τελικού έμειναν: η Ιρλανδία, η Μάλτα, το Αζερμπαϊτζάν, η Λετονία και η Ολλανδία.

Η μετάδοση του πρώτου ημιτελικού συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, δεδομένου και του ότι σε αυτόν δεν συμμετείχαν ούτε η Ελλάδα ούτε και η Κύπρος.

Το πρόγραμμα που μεταδόθηκε από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης σημείωσε 11,5% στο δυναμικό κοινό, ξεπερνώντας κατά μισή μονάδα το «Survivor», που κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό (11%), ενώ στο σύνολο του κοινού ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 8,9%.

Όλο το ενδιαφέρον, φυσικά, για Ελλάδα και Κύπρο το συγκεντρώνει ο αποψινός δεύτερος ημιτελικός.

Σε όλα τα στοιχήματα ο Victor Vernicos με το «What they say» είναι σταθερά εκτός τελικού, και μάλιστα πλέον στη συνολική κατάταξη καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις όλου του διαγωνισμού. Αντίθετα, άνετη φαίνεται πως θα είναι η πρόκριση του Άντριου Λάμπρου, που εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Break a broken heart».

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 11/5/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου