Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Eurovision 2023: «Πονοκέφαλος» με τη σκηνική παρουσία της Loreen

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Ο 67ος διαγωνισμός της Εurovision πλησιάζει και τουλάχιστον πέντε χώρες θέλουν να διεκδικήσουν την πολυπόθητη πρωτιά. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Σουηδία με την θρυλική επιστροφή της Loreen αλλά και η Φινλανδία με τον Käärijä.

Ποιος είναι ο Käärijä

Ο Γιέρε Πόεχονεν (στα Φινλανδικά: Jere Pöyhönen, γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου 1993), γνωστός επαγγελματικά ως Käärijä είναι Φινλανδός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Το 2020 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, το Fantastista. Πρόκειται να εκπροσωπήσει τη Φινλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 με το τραγούδι “Cha Cha Cha”.

Ο Πόεχονεν μεγάλωσε στη γειτονιά Ruskeasanta της Vantaa του Ελσίνκι. Ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική μαθαίνοντας ντραμς και άρχισε να παράγει μουσική το 2014. Το σκηνικό του όνομα προέρχεται από ένα αστείο με τους φίλους του για τον τζόγο, ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη μουσική του.

Ο Πόεχονεν κυκλοφόρησε τη μουσική του ανεξάρτητα μέχρι το 2017, όταν υπέγραψε συμβόλαιο στη δισκογραφική Monsp Records. Ακολούθως κυκλοφόρησε το διπλό σινγκλ “Koppi tules” / “Nou roblem”. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε ένα EP, με τίτλο Peliä. Το 2020, το ντεμπούτο άλμπουμ του, Fantastista, κυκλοφόρησε.

Στις 11 Ιανουαρίου 2023, ο Πόεχονεν ανακοινώθηκε ως ένας από τους επτά συμμετέχοντες στο Uuden Musiikin Kilpailu 2023, την εθνική επιλογή της Φινλανδίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Η συμμετοχή του, “Cha Cha Cha”, γράφτηκε από κοινού με τους Αλέξι Νούρμι και Γιοχάνες Ναουκαρίνεν και κυκλοφόρησε στις 18 Ιανουαρίου 2023.

Τι συμβαίνει με τη Loreen

Παρά το γεγονός ότι ο σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT γνώριζε τους περιορισμούς της EBU στα σκηνικά, εδώ και μήνες, δεν υπήρξε σαφής απάντηση προς τα μέσα από τη σουηδική αποστολή για το εάν θα προβούν σε αλλαγές στη σκηνική παρουσίαση του “Tattoo“, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες της EBU. Το στήσιμο της εμφάνισης της Loreen σύμφωνα με τον OGAE απαιτεί περίπου δυομιση λεπτά και 10 με 15 τεχνικούς.

Το χρονικό περιθώριο για ένα στήσιμο στη Eurovision είναι τα 90 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή διαρκούν τα φιλμάκια που προβάλλονται μεταξύ των τραγουδιών.

Υπάρχει πάντα η λύση η εμφάνιση μιας αντίστοιχης χώρας να γίνει μετά το διαφημιστικό διάλειμμα του show έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ένας ελάχιστος επιπλέον χρόνος για τη συναρμολόγηση των βαρέων κατασκευών. Όμως στη διοργάνωση της Eurovision 2023 το “εμπόδιο” δεν είναι (μόνο) ο χρόνος. Το σημαντικότερο όλων είναι πως οι διοργανωτές θέλουν να αποτρέψουν τα όποια βαριά φορτία στην οροφή για λόγους ασφαλείας – και η οθόνη που χρησιμοποιείται επάνω από την Loreen κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του “Tattoo” ζυγίζει τόνους. Δεν είναι δυνατό λοιπόν να κρεμαστούν ή να αφαιρεθούν αντικείμενα από το ταβάνι και αν κάτι πρέπει να κρεμαστεί, να γίνεται πριν τις πρόβες και μετά να παραμένει στο ταβάνι μέχρι το τέλος του διαγωνισμού.

Για να αποφύγουν το γεγονός όλες οι συμμετέχουσες χώρες να απαιτήσουν να κρεμαστούν βαριά σετ από το ταβάνι της σκηνής, οι διοργανωτές της Eurovision, η EBU και το BBC, έχουν συντάξει οδηγίες και περιορισμούς σχετικά με τον τύπο των στηρίξεων και των σετ που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Πρόσφατα σε σχετική ερώτηση που έγινε η Loreen απάντησε πως όλα έχουν λυθεί.

Δείτε επίσης

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00