Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Οι “Ψυχοκόρες” μπαίνουν στον ελεύθερο ΑΝΤ1

Η δραματική σειρά εποχής, είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ

Στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1 θα ενταχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι «Ψυχοκόρες», που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες μόνο στη συνδρομητική πλατφόρμα του ANT1+.

Πρόκειται για δραματική σειρά εποχής που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες.

Με πρωταγωνίστριες τέσσερις αδελφές, η σειρά θίγει τον απαγορευμένο θεσμό των ψυχοκορών, που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές.

Ένα θεσμό που λειτουργούσε επί χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας νεαρά κορίτσια, που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχεια της επαρχίας, για να βρεθούν, τελικά, σε μια «χρυσή φυλακή», όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια, με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

 

Η φτώχεια αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους

Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δεσποινιώ Πολύζου, κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες κι εξορίζεται προκειμένου να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής και της Αθανασίας, που, προτού πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ.

Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, οι αδελφές Πολύζου θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις κόντρες, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες.

Πρωταγωνιστούν: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “On Time” στις 9/2/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου