Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

H τραγική ιστορία της οικογένειας Σέκερη στο “Famagusta”

Αντίστροφη μέτρηση (Κυριακή 21 Ιανουαρίου) για την πολυαναμενόμενη σειρά του Mega

Το «Famagusta» έρχεται με την αυγή του 2024 (την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 21.00) και καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος.

Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της τη ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια μετά, η Χριστίνα δεν έχει ξεχάσει εκείνο το μωρό και συνεχίζει να ελπίζει πως επέζησε από την τραγωδία. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Σέκερη, τα πάθη και τα λάθη όσων την απαρτίζουν και την περιβάλλουν, θα παρακολουθήσουμε την αποκάλυψη της αλήθειας και την αναγέννηση της ζωής μέσα από το θάνατο.

 

Δείτε επίσης: “Famagusta”: Οι ιστορικές φυσιογνωμίες της νέας σειράς του MEGA

 

Η οικογένεια Σέκερη 

Πάτερ φαμίλιας της οικογένειας είναι ο Παύλος Αθανασίου (Γιώργος Ζένιος). Ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας. Άνθρωπος της δράσης, με μεγάλη αγάπη στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Κλήθηκε να κρατήσει «όρθια» την οικογένεια μετά την εισβολή, ξεκινώντας από το μηδέν, με μια κόρη κι ένα γαμπρό που θρηνούσαν το χαμένο γιο τους.

Χάρη σε αυτόν, ο Ανδρέας Σέκερης (Γιάννης Μπέζος) και η Χριστίνα (Κοραλία Καράντη) σπούδασαν, έκαναν παιδιά, δημιούργησαν μια μεγάλη και παραγωγική φάρμα, μένοντας πάντα ενωμένοι και αγαπημένοι. Αγιάτρευτη πληγή στην καθημερινότητα του παππού, η βίαιη απομάκρυνση από την Αμμόχωστο και ο εγγονός του, που πενήντα χρόνια αργότερα παραμένει αγνοούμενος…

Ο Ανδρέας Σέκερης είναι καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του.

Άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα -πενήντα χρόνια μετά- με τη Χριστίνα και πατέρας τριών ακόμη παιδιών.

 

Δείτε ακόμη: “Famagusta”: Γνωρίστε τα μέλη της οικογένειας Κούρτη

 

Η Χριστίνα Σέκερη είναι μια δραστήρια γυναίκα, πιστή σύζυγος, στοργική μητέρα. Μετά την εισβολή έφτιαξε με τον πατέρα της μια μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής τυριών, ενώ παράλληλα σπούδασε Αρχαιολογία. Λατρεύει τα τρία παιδιά της, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα της τουρκικής εισβολής, όταν έχασε το μωρό της.

Ο Παύλος Σέκερης (Ανδρέας Γεωργίου) είναι αρχαιολόγος, παθιασμένος με τη δουλειά του. Έχει ένα γιο έξι χρόνων, τον Αντρίκο (Άγγελος Γεωργίου), που τον υπεραγαπάει. Ο γάμος του με την Ιφιγένεια (Βασιλική Τρουφάκου) έχει τελειώσει, όμως κάτι που υπερβαίνει και τους δύο θα τους ενώσει ξανά.

Η μεγάλη κόρη της οικογένειας Σέκερη είναι η Μαριάννα (Δάφνη Κιουρκτόγλου). Γλυκός άνθρωπος, ήπιων τόνων. Ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της, την οποία έχει διαδεχτεί με επιτυχία στη διοίκηση της φάρμας. Παντρεμένη με τον Θοδωρή (Στέφανος Μιχαήλ), βιώνει μια προβληματική σχέση.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας είναι η Δάφνη Σέκερη (Χριστίνα Παπαδοπούλου). Χαρούμενη και αισιόδοξη, σπουδάζει Εγκληματολογία.

 




 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “On Time” στις 16/1/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου