Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

«Η παραλία» στην ΕΡΤ1: Η σχέση της Υπατίας και του Γιώργου δοκιμάζεται και νέα μυστικά για το παρελθόν της Ρηνιώς αποκαλύπτονται

Από Δευτέρα 18 έως και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 22:45

Μυστικά, αποκαλύψεις και ανατροπές στα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στις 22:45.

Η σχέση της Υπατίας και του Γιώργου δοκιμάζεται, καθώς οι συζητήσεις, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Ηράκλειο, φέρνουν στο προσκήνιο εντάσεις και ερωτηματικά για τη μελλοντική τους, κοινή, πορεία. Την ίδια στιγμή, το παρελθόν του Χάρι στοιχειώνει τις νύχτες του. Όσον αφορά το στυγερό έγκλημα, αποκαλύπτονται νέα μυστικά για το παρελθόν της Ρηνιώς, ενώ ο Καραχάλιος υφίσταται πιέσεις για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Τέλος, ένας βανδαλισμός στο καφενείο του Σήφη στρέφει τις υποψίες στους χίπηδες, μεγαλώνοντας το ρήγμα στη σχέση τους με τους ντόπιους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

Επεισόδιο 11: Η Υπατία ξεναγεί τον Γιώργο στο οικογενειακό σπίτι της στο Ηράκλειο. Ο Γιώργος, τής αποκαλύπτει τη συζήτηση που είχε με τον πεθερό του, Διονύση, σχετικά με το μέλλον τους στην Κρήτη. Η συζήτηση φέρνει στο προσκήνιο εντάσεις και ερωτηματικά για τη μελλοντική τους, κοινή, πορεία. Η συνάντηση του ζευγαριού με τον Γράντο φορτίζει συναισθηματικά την ατμόσφαιρα και προξενεί ανησυχία στον Γιώργο. Παράλληλα, ο Καραχάλιος, έπειτα από τη συζήτησή του με τον Λευτέρη, έρχεται αντιμέτωπος με νέα μυστικά για το παρελθόν της Ρηνιώς, αποκαλύπτοντας πτυχές που δεν ήταν τόσο αθώες όσο περίμενε. Η Αντιγόνη, στα Μάταλα, ρωτάει ευθέως τον Χάρι για τη συνάντησή του με την Υπατία εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη σχέση της κόρης της με τον γοητευτικό γιατρό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

Επεισόδιο 12: Η Υπατία και ο Γιώργος εξακολουθούν να συζητούν για το μέλλον τους κάνοντας όνειρα για έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν δεν είναι πάντα εύκολες. Ο Παύλος, παρά το περιστατικό με τον Λώλο, εξακολουθεί να βρίσκεται με την Καίτη, ενώ παράλληλα ο Διονύσης αναζητεί πληροφορίες για την κρυφή σχέση του γιου του, κάνοντας μια επίσκεψη στον Αρβανιτάκη. Ο Καραχάλιος αποφασίζει να αντιμετωπίσει ανοιχτά τη Μαρία σχετικά με το ύποπτο παρελθόν της Ρηνιώς και οι αποκαλύψεις που ακολουθούν ανατρέπουν τα πάντα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

Επεισόδιο 13: Το παρελθόν του Χάρι συνεχίζει να στοιχειώνει τις νύχτες του, αποκαλύπτοντας σκοτεινά μυστικά της ζωής του πριν την άφιξή του στην ειδυλλιακή παραλία. Η Υπατία και ο Γιώργος επιστρέφουν στα Μάταλα με τις σχέσεις τους τεταμένες, έπειτα από τις συζητήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η αναποφασιστικότητα της Υπατίας σχετικά με τα επόμενα βήματα της σχέση της με τον Γιώργο γίνεται όλο και πιο έκδηλη, καθώς η πρόσφατη συμπεριφορά και οι πεποιθήσεις του τη βρίσκουν αντίθετη. Ένα νέο περιστατικό βανδαλισμού στο καφενείο του Σήφη στρέφει τις υποψίες στους χίπηδες και βαθαίνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα στη σχέση τους με τους ντόπιους. Ο βανδαλισμός σε συνδυασμό με την τραγική δολοφονία και τις κατηγορίες προς τους χίπηδες, μαρτυρούν την προσπάθεια κάποιου να τους εκδιώξει από τη γραφική παραλία των Ματάλων.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

Επεισόδιο 14: Πάει καιρός πια από τη μέρα που ο Καραχάλιος ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση και υφίσταται πλέον πιέσεις για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Ο Διονύσης συναντά την Καίτη εν αγνοία του Παύλου, παρακαλώντας την να τον αφήσει ήσυχο. Η Υπατία, ανήσυχη και εκνευρισμένη από τον Γιώργο, ζητά χρόνο για να ηρεμήσει προκειμένου να μην αντιληφθούν οι γονείς της ότι υπάρχει ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα συμβάντα που συγκλονίζουν τον κόσμο εκείνη την περίοδο δεν αφήνουν τους χίπηδες αδιάφορους. Έχοντας βρει καταφύγιο στην παραλία των Ματάλων, προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί γύρω τους. Άραγε θα καταφέρει η ουτοπική παραλία να διατηρήσει την αύρα της παραδεισένιας της υπόστασης ή θα υπερισχύσουν η μισαλλοδοξία και ο διχασμός που πλήττουν την κοινότητα του χωριού;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 22:45

Επεισόδιο 15: Το σκληρό, ανομολόγητο παρελθόν, χτυπά όλο και πιο απαιτητικά πλέον την πόρτα του Χάρι, διαμορφώνοντας τη συμπεριφορά του στο παρόν. Η Υπατία με τον Γιώργο έχοντας ηρεμήσει πια, αποφασίζουν να ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα στη Μαρία σχετικά με τον επικείμενο γάμο τους. Ο Διονύσης φαίνεται πλέον αποφασισμένος να διακόψει τη σχέση του γιου του με την Καίτη, κάτι που ίσως δημιουργήσει ρήγμα στην οικογένεια. Η πίεση που υφίσταται ο Λοΐζος για την απομάκρυνση των χίπηδων και την παρεμπόδιση των αδειών για το ξενοδοχείο του Αρχοντάκη, τον οδηγεί σε ακραίες ενέργειες. Ο Γράντος, απροσδόκητα, σώζει την Τες από μια δυσάρεστη κατάσταση, γεγονός που τους φέρνει πιο κοντά. Οι ερωτήσεις του Καραχάλιου σχετικά με τις παρανομίες του κοινοβίου της Παραλίας προκαλούν ανησυχία στην κοινότητα των χίπηδων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

ΠαίζουνΔανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Φωτογραφικό υλικό 11ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 12ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 13ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 14ου επεισοδίου

Φωτογραφικό υλικό 15ου επεισοδίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου