Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Γιούλικα Σκαφιδά στο media.gr «Πιστεύω πολύς κόσμος θα ταυτιστεί με το Milky Way αλλά και πολύς κόσμος θα ξεβολευτεί»

Διαβάστε την συνέντευξη της ηθοποιού

Η πολυαναμενόμενη σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου  Milky Way κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και το μεγάλο κανάλι, το βράδυ της Δευτέρας, υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων.

Εκεί βρέθηκε και το media.gr και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος συνομίλησε  με μια από τις πρωταγωνίστριες της σειράς, την Γιουλίκα Σκαφιδά:

 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε ναι στην συγκεκριμένη σειρά;

 

Ήταν το σενάριο και μια μικρή κουβέντα, της μισής ώρας περίπου, με τον Βασίλη Κεκάτο, όταν βρισκόμασταν και οι δύο σε διακοπές. Μου είπε περί περί τίνος πρόκειται και επειδή είχα δει τις ταινίες μικρούς μήκους που είχε κάνει, ήξερα ότι έχει πράγματα να πει. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το πρότζεκτ, πολύ ωραίο και είπα ότι θέλω να είμαι μέλος της ομάδας.

 

Επειδή δεν σας έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια να υποδύεσται τον ρόλο της μαμάς, πείτε μας τις σκέψεις σας για αυτό τον ρόλο.

 

Ναι ισχύει, βέβαια υποδύομαι μια μικρή μαμά που δεν κατάφερε να φύγει από αυτή την πόλη και να εκπληρώσει τα όνειρά της. Παντρεύτηκε και έκανε το μωρό της και κάπως έμεινε εκεί αυτή τη στάσιμη. Όμως αργότερα η ίδια κάνει την επανάστασή της. Και το σπουδαίο σε αυτό το κείμενο που είχε γράψει ο Βασίλης είναι ότι όλοι οι ήρωες ακόμα και οι δεύτεροι και οι τρίτοι ρόλοι είναι ολοκληρωμένοι. Υπάρχει καλός κακός, δηλαδή όλοι έχουν τα σκοτάδια τους, το καλό τους.  Θα την κάνει την επανάσταση και με τρόπο αρκετά εκρηκτικό γιατί η ηρωίδα μου είναι μια ήρεμη δύναμη που είναι αρχηγός του σπιτιού. Στα τελευταία περίπτωση η τελευταία είναι σίγουρη όμως.

 

Τι σας άγγιξε περισσότερο σε αυτό το σε αυτή τη σειρά; 

 

Μου αρέσει που όλοι οι ήρωες έχουν λίγο πόνο μέσα τους και έχουν όλοι τα δίκια τους. Αυτό μου αρέσει και αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα. Συνήθως είναι ο καλός, ο κακός, ο συμπαθητικός, ο αντιπαθητικός είναι αυτός που προωθεί την ιστορία, είναι αυτός που σταματάει τα όνειρα του ήρωα, ας πούμε του κεντρικού ήρωα. εδώ βλέπουμε ότι όλοι είναι και αδικημένοι και παραπονεμένοι και κάνουν κακό στον άλλον και έχουν και δίκιο. Είναι φοβερά γοητευτικό αυτό και να το παίζεις και να το να το αντιλαμβάνεσαι ως σύνολο.

 

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε;

Δεν τα παρακολουθώ, αλλά ξέρω αν πάει κάτι καλά ή δεν πάει, από την ανταπόκριση του κόσμου. Δεν θα πάρω τηλέφωνο δηλαδή να δω πως πήγαμε. Βέβαια πως πήγε φανούμε ένα όχι αλλα ξερω αν παει καλα κατι παραβλέπεται ότι μετά από κρίση του κόσμου πάρω τηλέφωνο καλούμε να δω τι γίνεται. Βλέπω ναι τόμι και εγώ εμπιστεύεται.

Το Milky Way πιστεύετε ότι τον κόσμο θα τον συγκινήσει;

Πιστεύω ότι θα το δουν ακόμα και αν ο σκοπός τους είναι να το βρίζουν. Δεν είναι εύκολη τηλεόραση, αλλά αυτός είναι ο σκοπός και το ξέραμε εξαρχής. Δεν είναι κάτι που προέκυψε στην πορεία από σενάριο, δηλαδή δεν είναι εύκολη η τηλεόραση. Πιστεύω πολύς κόσμος θα ταυτιστεί αλλά και πολύς κόσμος θα ξεβολευτεί.

 

Είναι έτοιμος ο κόσμος να το δεχτεί;

 

Μπορεί και να μην είναι, αλλά εντάξει, ο ρόλος της τέχνης δεν είναι να  σου αλλάξει τη ζωή, να σου ανοίξει ένα παράθυρο σε κάτι που υπάρχει απ έξω και εσύ αν θες το ανοίγεις, να δεις τι συμβαίνει έξω από την ζωή σου.

 

Ο απλός κόσμος τι σας λέει που σας έχει δει σε τόσες σειρές, όπως για παράδειγμα τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» που παίζονται συνέχεια σε επανάληψη. Σας αναγνωρίζει;

 

Ναι, ο κόσμος έχει οικειότητα, με όρια και αυτό με ευχαριστεί. Και πάντα μου αρέσει να μην προδίδω τις προσδοκίες του κόσμου, που με παρακολουθεί και με ακολουθεί, όλα αυτά τα χρόνια, είτε για τα σίριαλ, είτε για το θέατρο που έχω κάνει.

 

Στη ζωή σας υπήρξε ποτέ κάτι που σας έκανε ενδεχομένως που πήγε να σας βάλει φρένο στα όνειρά σας;

 

Εντάξει πολλά πράγματα μπορεί να πηγαίνουν προς τα εκεί και να μην το αντιλαμβάνεσαι. Μπορεί να είναι ο φόβος σου ή μπορεί να είναι μια λάθος παρέα ή μια λάθος αναστροφή ή μπορεί να είναι μια λάθος εκτίμηση των πραγμάτων. Ναι, το θέμα είναι ότι ακόμα και αν δεν το πετυχαίνεις να καταλαβαίνεις γιατί δεν το έκανες και τι πήγε λάθος και να μην εθελοτυφλείς ας πούμε.

 

Η Γιουλίκα Σκαφιδά τον Βασίλη Κεκάτο

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάποια απόφαση σας;

 

Σίγουρα έχω μετανιώσει. Θεωρώ πολύ εγωιστικό αυτό που ακούω από άλλους, να λένε ότι «μου αρέσω όπως είμαι».

 

Έχετε κάποια αποθημένα καλλιτεχνικά, ή όλα τα αφήνετε να έρθουν;

 

Λειτουργώ βάσει ενστίκτου και μέχρι στιγμής μου έχουν πάει καλά. ‘Αλλωστε είχα τη χαρά και την τύχη στην αρχή της καριέρας μου να δουλέψω με ανθρώπους που ήταν δάσκαλοι για μένα και να ρουφήξω από αυτούς. Ο Κουτσομύτης ας πούμε πρώτος, με τον οποίο δυο χρονιές δούλεψα μαζί του, η Μιρέλα Παπαοικονόμου, Ο Πάνος Κοκκινόπουλος, και οι συντελεστές όλων αυτών. Οποτε ρούφηξα ότι μπορούσα.

ΦΩΤΟ NDP

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου