Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Οι έξι σειρές του MEGA για τη νέα σεζόν

Το κανάλι συνεχίζει τη μεγάλη επένδυση στη μυθοπλασία

Με έξι τηλεοπτικές σειρές το Mega συνεχίζει τη μεγάλη επένδυση στην ελληνική μυθοπλασία.  Ο σταθμός, άλλωστε, έχει παράδοση στο συγκεκριμένο τομέα και επιβραβεύεται για τη συνέπειά του από το τηλεοπτικό κοινό.

Στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού συνεχίζεται η «Γη της Ελιάς» σε σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου και σενάριο Βάνας Δημητρίου με τον τρίτο κύκλο και πολλές ανατροπές. Πρωταγωνιστούν: Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός, Άντζελα Γκερέκου, Λυδία Κονιόρδου, Πασχάλης Τσαρούχας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Κούλλης Νικολάου, Γιώργος Αγγελόπουλος και πολλοί γνωστοί ακόμη ηθοποιοί.

Το «Famagusta» είναι η δεύτερη σειρά των γνωστών δημιουργών που πραγματοποιεί γυρίσματα σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Η εβδομαδιαία δραματική σειρά περιγράφει ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Μια οικογένεια έχασε το μωρό της κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Το παιδί αυτό επέζησε και πλέον είναι ένας 50χρονος άντρας που για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθεί στην Κύπρο… Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Αιμιλία Υψηλάντη, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αντρέας Γεωργίου και πολλοί ακόμη γνωστοί ηθοποιοί.

Η νέα δραματική σειρά του Mega «Το ναυάγιο» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου «Φοίνιξ» με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Με φόντο την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι «ναυαγοί» καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα. Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Γιώργος Σουξές κ.ά.

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» επιστρέφει με το δεύτερο κύκλο της, όπου θα παρακολουθήσουμε τη συνέχεια της ζωής του σύγχρονου αγίου μετά τη χειροτόνησή του ως μοναχού και έως το τέλος της ζωής του. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Κόνιτσα, ενώ λήψεις θα γίνουν και στο Άγιο Όρος, αλλά και στο Όρος Σινά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συνεχίζει ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

Η πρώτη σειρά του βραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου «Milky way» έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Mega. Πρόκειται για μια σειρά οκτώ επεισοδίων που έχει γυριστεί με κινηματογραφικούς όρους. Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από το φίλο της, τον Τάσο, ένα νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας όμως για εκείνη ένα δρόμο γεμάτο περιορισμούς… Παίζουν: Κορίνα Ντουλάρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ και πολλοί ακόμη ηθοποιοί.

Στο νέο πρόγραμμα του Mega θα επιστρέψει φυσικά και το υπερεπιτυχημένο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με την ολοκλήρωση της ιστορίας που θα γραφτεί σε εννέα επεισόδια. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στους Παξούς. Ήδη η σειρά με τον τίτλο «Maestro in Blue» κάνει μεγάλη επιτυχία μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

 

*Του Αλέξη Μίχα

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 21/8/2023

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου