Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Επιστρέφει ο «Άγιος Παΐσιος» στη συχνότητα του Mega

Η βιογραφική σειρά για τη ζωή και την πορεία μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας

Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Mega θα μεταδώσει την ιστορική, βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Ενόψει Πάσχα, της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης, θυμόμαστε την ιστορία του αγίου Παϊσίου, μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας που φώτισε με τον πνευματικό λόγο και τη θυσιαστική του αγάπη ολόκληρο τον κόσμο της Ορθοδοξίας.

Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, η ζωή του αγίου Παϊσίου ξεδιπλώνεται στον πρώτο κύκλο των εννέα επεισοδίων και μας μεταφέρει την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών.

Η σειρά που συγκίνησε τους τηλεθεατές με τις συγκλονιστικές ερμηνείες, το καθηλωτικό σενάριο και την κινηματογραφική αισθητική θα μεταδίδεται από απόψε έως και το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στις 22.50 με διπλό επεισόδιο, τη Μεγάλη Παρασκευή στις 22.00 και το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 (το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου).

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για το συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία -από μικρή ηλικία- να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στο στρατό, όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος.

Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου.

Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου έζησε ο άγιος Παΐσιος, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου.

Στο ρόλο του αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους.

 

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 10/4/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου