Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Δύο πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις στην ΕΡΤ3 για την Ημέρα της Μητέρας

Μία ταινία και ένα ντοκιμαντέρ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, η ΕΡΤ3 παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, τη δραματική ταινία «Μάνα/Mother», που δίνει ένα νέο νόημα στη λέξη «μητέρα» και το ντοκιμαντέρ «Είμαι Εγωίστρια; /My So-Called Selfish Life», το οποίο εξερευνά το θέμα της μητρότητας.

 

Σάββατο 11 Μαΐου

22:30 | Μάνα (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) (Mother)

Μια δραματική ταινία, συμπαραγωγής Βουλγαρίας, Γερμανίας, Κροατίας, 2023. Η ταινία σκληρή και τρυφερή ταυτόχρονα, είναι εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία και τον αγώνα της να μετατρέψει το τραύμα της που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά – σ’ έναν θρίαμβο ενός διαφορετικού τύπου «γονέα».

Υπόθεση: Η Ελένα, μία θεατρική σκηνοθέτης γεμάτη έμπνευση, στα 32 της χρόνια δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά. Υποβάλλεται σε θεραπείες και αποτυγχάνοντας να πείσει τον σύζυγό της Λεόν, 50 ετών, να παραμείνει μαζί της στη Βουλγαρία για να συνεχίσουν την προσπάθεια για παιδί, η Ελένα αναπτύσσει ένα επιτυχημένο θεατρικό πρόγραμμα που μεταμορφώνει τη ζωή ορφανών παιδιών. Την καλούν να κάνει το ίδιο στην Κένυα, όπου ο αριθμός των ορφανών είναι τεράστιος, τη στιγμή που ο Λεόν της προτείνει να ξεκινήσουν τη διαδικασία εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων. Η Ελένα βρίσκεται σε δίλημμα: να ακολουθήσει το όνειρό της να αποκτήσει ένα δικό της παιδί ή να βοηθήσει χιλιάδες ορφανά να αρχίσουν να ονειρεύονται; Βρίσκοντας τον δικό της δρόμο, η Ελένα θα δώσει ένα νέο νόημα στη λέξη «μητέρα».

Σκηνοθεσία: Sofia Zornitsa
Πρωταγωνιστούν: Ντάρια Σιμεόνοβα, Λεον Λουτσεφ, Ντάρια Ντιμίτροβα, Στιβ Ματίας

 

Κυριακή 12 Μαΐου

22:30 | Είμαι Εγωίστρια; (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) (My So-Called Selfish Life)

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ 2022, εξερευνά ένα θέμα τόσο βαθιά ενσωματωμένο στον ιστό της κοινωνίας μας που το θεωρούμε δεδομένο ως μέρος της φυσικής τάξης πραγμάτων: τη μητρότητα. Η βραβευμένη σκηνοθέτης Therese Shechter συνδυάζει προσωπικές ιστορίες, ποπ κουλτούρα, ιστορία και πολιτική, δείχνοντας τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία μας ενισχύει την ιδέα ότι η μητρότητα είναι και καθήκον και μοίρα. Το ντοκιμαντέρ αμφισβητεί το συγκεκριμένο αφήγημα και πυροδοτεί μια συζήτηση σχετικά με το ποιος πραγματικά ελέγχει τα σώματα και τις ζωές των γυναικών.

Σκηνοθεσία: Therese Shechter

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου