Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Η Ανθή Βούλγαρη για το ντοκιμαντέρ “Μαμά έρχομαι” που αφορά στα Τέμπη

«Έχει τύχει να θέλω να ταξιδέψω με τρένο και να φοβάμαι»

Η Ανθή Βούλγαρη ήταν σήμερα το μεσημέρι καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη και μίλησε για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μαμά έρχομαι» που επιμελήθηκε και παρουσιάζει η ίδια. Το ντοκιμαντέρ έχει ως θέμα το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και θα μεταδοθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο MEGA.

«Πήγα μόνη μου και το πρότεινα και ευχαριστώ πολύ τους ιθύνοντες του καναλιού και τον πρόεδρο. Όταν συνέβη το δυστύχημα, έλεγα πως δεν πρέπει να το ξεχάσουμε και να μείνει πίσω. Κι επειδή είχα επικοινωνία με αρκετές μαμάδες, ένιωθα τον αγώνα που δίνουν για να μάθουν “γιατί” και για να μην ξανασυμβεί, το θεώρησα χρέος μου», είπε η Ανθή Βούλγαρη για την πρωτοβουλία της να κάνει αφιέρωμα στα Τέμπη.

«Όσοι επέζησαν από το δυστύχημα ακόμα βλέπουν εφιάλτες. Άλλοι πολεμούν ακόμη με χειρουργεία και πολεμούν μόνοι τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να μην το ξεχάσουμε. Δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω χωρίς να πάρουμε απαντήσεις», σημείωσε.

«Οι γονείς δεν ζητούν αίμα αλλά δικαιοσύνη»

Η προετοιμασία για το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε τον Οκτώβριο και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου. Στο υλικό περιλαμβάνονται μαρτυρίες, καταθέσεις από πραγματογνώμονες, έγγραφα και ηχητικά από εκείνο το βράδυ.

«Ο σταθμάρχης δεν έχει μιλήσει γιατί ήθελα να δώσω φωνή σ΄αυτούς που πολεμούν να βρουν δικαιοσύνη, σ’ εκείνους που έχασαν τους δικούς τους. Εσκεμμένα δεν ζήτησα συνέντευξη από τον σταθμάρχη και δεν ξέρω εάν θα μιλούσε κιόλας, γιατί εκκρεμεί τώρα το δικαστήριο. Θα καταλάβουμε πολλά. Θα καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό, πώς το να μην κάνουν οι πολιτικοί αυτό που πρέπει μας οδήγησε εκεί. Οι συγγενείς έρχονται αντιμέτωποι με ένα σύστημα που είναι απέναντί τους. Έχει περάσει ένας χρόνος και απαντήσεις δεν έχουν πάρει. Προβληματίζομαι και ως δημοσιογράφος και ως πολίτης», ανέφερε.

«Οι γονείς δεν ζητούν αίμα, αλλά δικαιοσύνη. Θέλουν να τιμωρηθούν αυτοί που έφτασαν τον σιδηρόδρομο σε αυτή την κατάσταση. Να βρεθούν τουλάχιστον ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν ξέρω εάν θα αισθανθούν λυτρωμένοι. Είναι ένας αγώνας όχι μόνο για τα δικά τους παιδιά, αλλά για όλους εμάς, γιατί αυτό το τρένο το έχουμε πάρει όλοι. Υποκλίνομαι μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους και τους ευχαριστώ που μας εμπιστεύθηκαν», πρόσθεσε.

«Έχει τύχει να θέλω να ταξιδέψω με τρένο και να φοβάμαι»

Η Ανθή Βούλγαρη ανέφερε πως από το ντοκιμαντέρ δεν έχουν κοπεί πολλά στοιχεία και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν χρησιμοποιείται αρχειακό υλικό ώστε να μην έρθει στη μνήμη των γονιών και πάλι εκείνη η τραγική στιγμή.

«Ξεκινάμε με τα ταξίδια. Ήθελα να μας βάλω όλους στη θέση των ανθρώπων που ταξίδευαν εκείνη την ημέρα. Έχω βάλει στο ντοκιμαντέρ και το πώς το αισθάνθηκα κι εγώ, γιατί με έχει επηρεάσει. Φοβάμαι, έχει τύχει να θέλω να ταξιδέψω με τρένο και να φοβάμαι. Δεν έχω εμπιστοσύνη πια. Για εμένα ο χρόνος έχει σταματήσει εκεί. Θέλω να παρακαλέσω όσους μας βλέπουν να το δουν γιατί θα καταλάβουν πολλά. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους γονείς, στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν», εξομολογήθηκε.

«Το ανθρώπινο λάθος είναι δεδομένο κι έγινε. Υπάρχουν πολλά λάθη και πολλοί που δεν έκαναν τη δουλειά τους. Ποιος έπρεπε να τους ελέγξει; Ειδικά όταν λίγες ημέρες πριν ο τότε υπουργός Μεταφορών είπε πως είναι το ασφαλέστερο μέσο. Φαντάζεσαι πόσες μητέρες νιώθουν τύψεις που είπαν στα παιδιά τους να πάρουν το τρένο γιατί είναι το ασφαλέστερο;», αναρωτήθηκε η Ανθή Βούλγαρη.

«Μένει στη ψυχή μου ο τρόπος με κοιτούσαν οι μανάδες»

«Μιλάμε για όλα τα θύματα. Θα ακούσουμε ηχητικό από εκείνο το βράδυ για το τι γινόταν πριν το δυστύχημα, που παραλίγο να γίνει και άλλο. Θα ακουστούν όλα τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ. Μένει στη ψυχή μου ο τρόπος με κοιτούσαν οι μανάδες. Αυτό το ‘’Γιατί χάθηκε το παιδί μου;’’. Και δεν ξέρεις τι να τους απαντήσεις», δήλωσε η δημοσιογράφος.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00