Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

“Όλα για τη ζωή μας”: Τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο στο ΜEGA

Η εκπομπή φέρνει στο επίκεντρο την κατάθλιψη

Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας Vita» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη βάζει τις ανάγκες μας σε πρώτο πλάνο μέσα από την πιο επίκαιρη θεματολογία.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 08:50 στο MEGA η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας vita» φέρνει στο επίκεντρο την κατάθλιψη. Με την πρώτη σοβαρή δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, τείνουμε να λέμε ότι έχουμε κατάθλιψη ή χρησιμοποιούμε τον όρο για τους γύρω μας. Στην πραγματικότητα, πολλά άτομα που έχουν όντως κατάθλιψη, το κρύβουν ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες στην εκπομπή, η κατάθλιψη χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να αντιμετωπιστεί ώστε οι άνθρωποι να είναι λειτουργικοί στη δουλειά, στις σχέσεις και στην κοινωνική τους ζωή. Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία με αφοπλιστικό τρόπο μιλά για πρώτη φορά για την δική της μάχη με την κατάθλιψη, που είχε κληθεί να δώσει ήδη από την εφηβική ηλικία.

Επίσης, στην εκπομπή ενημερωνόμαστε για τις ιατρικές πληροφορίες που παρέχονται από ειδικούς και μη στα social media και για την κατανάλωση ζάχαρης από τα παιδιά.
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 08:50 η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας Vita» ρίχνει φως στο σοβαρότατο θέμα της άνοιας. Το κόστος της άνοιας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι τεράστιο.

Εκτιμάται ότι η νόσος κοστίζει στο σύστημα υγείας υπέρογκα ποσά ετησίως, ενώ οι φροντιστές των ανθρώπων με άνοια – είτε συγγενείς είτε επαγγελματίες – γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο μεγάλο απόθεμα ψυχικής δύναμης και προσωπικής ενασχόλησης χρειάζεται από τη μεριά τους. Οι επιστήμονες αναφέρονται σε όλες τις νεότερες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου και μιλούν για τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και των φροντιστών τους. Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Νίκη Παλληκαράκη, η οποία θυμάται την πολυετή περιπέτεια της μητέρας της με την άνοια αλλά και την δική της εμπειρία ως φροντιστής της.

Στην υπόλοιπη θεματολογία, μιλάμε για την διατροφική αξία των οσπρίων και για τις λειτουργίες της τεστοστερόνης.

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας vita», σε συνεργασία με το περιοδικό vita και το vita.gr, φέρνει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχολούν και τρόπους για να βελτιώσουμε τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου