Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Γιώργος Γαλίτης: «Στους “Διαπλεκόμενους” μας κάλεσε το ΕΣΡ. Κάναμε τον Σημίτη με τη Δάφνη στο κρεβάτι”

Καλεσμένος στην εκπομπή, Πρωίαν σε είδον, βρέθηκε ο Γιώργος Γαλίτης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κομμάτι της σάτιρας.

Τα σκίτσα που σχεδιάζει ο Γιώργος Γαλίτης έχουν αφήσει εποχή ιδίως όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της χώρας, με τους περισσότερους να ταυτίζονται πλήρως μαζί του.

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Γαλίτη

«Έκανα γελοιογραφίες από πολύ μικρός. Από 14-15 χρονών έβαζα πολιτικά σκίτσα σε τοπικές εφημερίδες. Λίγο παιδικής αντίληψης, είχαν αφέλεια. Και αυτή η αφέλεια με το χιούμορ άρεσε πολύ. Αν και πολύ κλειστό παιδί, είχα με το θέατρο και με τα σκίτσα, αυτή ήταν η επικοινωνία μου. Έγραφα σχόλια για τα κανονικά πολιτικά θέματα τότε. ΠΑΣΟΚ και ιστορίες, τέτοια.

Όταν ήρθε το κασετόφωνο στο σπίτι ήρθε μαζί με την κασέτα του Χάρι Κλυνν. Είχα τόση μεγάλη αγάπη και θαυμασμό! Την πρώτη φορά που τον συνάντησα, ήμουν στη σχολή και είχα γράψει δύο επιθεωρήσεις. Βρισκόμαστε με τον Λάκη Μπέλλο και βρεθήκαμε και μέσω αυτού γνωρίστηκα με τον Χάρι. Του πήγα κάποια κείμενα και ένα τραγούδι που το είχα κάνει παρωδία. Θυμάμαι ότι το διάβαζε και εγώ είχα πάθει. Κάποια στιγμή με παίρνει στο σπίτι και ακούω μια φωνή “Τον κυρ Γιώργη θα ήθελα”. Και έκανε ένα σκέρτσο και μετά μου είπε ότι είναι ο Χάρι Κλυνν. Το τηλέφωνο στο σπίτι του χτυπούσε ασταμάτητα. Από βουλευτές, πολιτικούς, ποδοσφαιρικούς παράγοντες, από παντού», είπε αρχικά ο Γιώργος Γαλίτης.

«Η σάτιρα σατιρίζει εσένα και τον πιο δυνατό. Οι τίτλοι που έγραφε ο Χάρι Κλυνν ή ο Λάκης Λαζόπουλος, είναι αναγνωρίσιμοι και το πως αντιμετωπίζουν την εξουσία. Δεν βλέπουμε σάτιρα στην τηλεόραση γιατί οι επιλογές των καναλιών δεν είναι. Μας είχαν καλέσει και στο ΕΣΡ γιατί κάναμε τον Σημίτη με τη Δάφνη στο κρεβάτι. Δεν έγινε τίποτα, απλώς δεν το ξανακάναμε. Υπήρχαν πάντα τα όρια της σάτιρας. Βλέπω τυχαία στο TikTok που σατίριζαν τον κ. Κασσελάκη για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό με έναν τρόπο χυδαίο. Με ενοχλεί η χυδαιότητα στη σάτιρα», κατέληξε ο Γιώργος Γαλίτης.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου