Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν πετάω στα σύννεφα. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ!»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσσιώνη, τόσο για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το τι θα κάνει για τις εκλογές του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πώς δεν έγιναν ξεκάθαρες οι θέσεις του κόμματος προεκλογικά και ήταν κάτι που στοίχισε και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σαν όραμα να είναι μια χώρα ευημερίας, δικαιοσύνης και το παρουσιάζουμε εκ νέου γιατί δεν καταφέραμε, κι αυτό ήταν ένα από τα θέματα της δικής μας αυτοκριτικής, να επικοινωνήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Ήταν ένα έλλειμα συλλογικό για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μας στοίχισε πάρα πολύ και θέλω να είμαι ειλικρινής. Η απλή αναλογική λειτούργησε σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Τα κόμμα του προοδευτικού κόμματος την απέρριψαν και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Mea culpa. Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε. Έχω την ευθύνη και δεν κρύφτηκα ποτέ. Βρισκόμαστε μπροστά από νέα φάση, με αγώνα και γίνεται με έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας. Το τελευταίο διάστημα ήταν κόμμα εξουσίας και θα παραμείνει. Ούτε κόμμα συμπληρωτικό σε κυβερνήσεις της δεξιάς, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Δεν πετάω στα σύννεφα και γνωρίζω ότι είναι αρκετά δύσκολο. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι κρίσιμο να δούμε και την επόμενη μέρα πώς θα διαμορφωθεί. Δεν είναι μόνο για την κοινωνία να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος αλλά και για την υγεία της δημοκρατίας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σταθερότητα.

Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα τέτοιο που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη μια παντοδύναμη δύναμη.
Ταμείο συλλογικό θα κάνουμε στις 26 Ιουνίου. Αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε είναι ότι καταλάβαμε, πήραμε το μήνυμα και αλλάζουμε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε εν κινήσει. Η ατομική συνεισφορά δεν κρίνεται από την ηλικία αλλά από τις δυνατότητες που έχει και θα κριθούμε όλοι και ατομικά και συλλογικά. Προφανώς θα κριθώ και εγώ! Δίνουμε μια μάχη για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση και θα κρίνει ποια κυβέρνηση θα κυβερνήσει.

Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ! Το ΠΑΣΟΚ από το 2012 και μετά αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα της εξουσίας σε συμπληρωματικό κόμμα της δεξιάς. Ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία ήταν μια επιλογή που του στοίχισε και από κόμμα εξουσίας έγινε κόμμα που έφτασε στο 6%».
























Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου