Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

«MEGA Stories»: Ταξίδι στον «εγκέφαλο» των τρένων

Απόψε στις 00.10

Πόσο ασφαλείς είμαστε; Είναι το καίριο ερώτημα έπειτα από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, το οποίο ζητά επιτακτικά απαντήσεις.

Πενήντα πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 62, η εκπομπή «Mega Stories», απόψε στις 00.10, σκιαγραφεί την επόμενη μέρα των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου  ταξίδεψε στην Ιταλία, πέρασε μία ημέρα στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στον σταθμό του Τέρμινι ,για να δει και να καταγράψει πώς λειτουργεί εκεί το σύστημα τηλεδιοίκησης. Έμαθε για τις δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται στο εκτενές και πολυδαίδαλο σιδηροδρομικό δίκτυο της γειτονικής χώρας και συνομίλησε με τον Διευθυντή Ελέγχου Κυκλοφορίας της RFI και Αρμόδιο για την τηλεδιοίκηση Ντανιέλε Μορέτι.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε επίσης το μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στην πιο δύσκολη και σκοτεινή στιγμή του Οργανισμού, αλλά και τον Γρηγόρη Λάμπρου, τον άνθρωπο που σχεδίασε και παρέδωσε το 2016 το σύστημα τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 24/4/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου