Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Ο Βασίλης Κικίλιας στο «MEGA Καλημέρα»: Το βουλευτικό αξίωμα και η διαχείριση των κοινωνικών κρίσεων (Βίντεο)

Τι είπε για τον γιο του και την σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού

Στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, για τη ζωή του, την ενασχόλησή του με την πολιτική, και για την οικογενειακή ευτυχία.

Ο υπουργός Τουρισμού αρχικά μίλησε για την πληρότητα των δημοφιλών ελληνικών προορισμών.

«Μετά την Καθαρά Δευτέρα άρχισαν να γεμίζουν οι πασχαλινοί προορισμοί. Και τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες, οι προορισμοί ήταν στο peak τους. Από το Πάσχα των Καθολικών και μετά νομίζω ότι ακόμα και οι εναλλακτικοί προορισμοί θα είναι στο 100% πληρότητας. Είναι ποιοτικοί προορισμοί και για τους εμπόρους και για τους αγρότες και στους επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος καταναλώνονται τα ελληνικά προϊόντα. Θα τα πάμε πολύ καλά φέτος, «χτυπάω ξύλο» βέβαια. Οι προκρατήσεις και η εικόνα από τις αεροπορικές εταιρείες, την κρουαζιέρα και τους ταξιδιώτες κάνουν λόγο για 20% πάνω από το 2022. Επεκτείναμε την τουριστική περίοδο. Έχει ενωθεί η αθηναϊκή Ριβιέρα με το κέντρο τη Αθήνας», είπε αρχικά ο υπουργός Τουρισμού.

«Κάνουμε καμπάνιες, 12 μήνες τον χρόνο πλέον. Και για τον χειμερινό τουρισμό και για το city break, και για το καλοκαιρινό μας προϊόν που ξεκινάει από τον Μάρτιο. Θα πάει μέχρι τον Ιανουάριο του 2024», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Για την πίεση λόγω της σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως, «είναι πράγματι μία εποχή κρίσεων, δεν πέρασαν δύσκολα οι Έλληνες. Το όλο concept του να εμφανιστεί ένας «αόρατος εχθρός» και να μην πετούν ξαφνικά τα αεροπλάνα, να φοράνε στολές και μάσκες και γάντια, τα βλέπαμε μόνο στις ταινίες του Χόλιγουντ. Η αξία της ανθρώπινης ζωής αναδείχθηκε εκ νέου. Να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους μας. θεωρώ ότι αντιδράσαμε σωστά ως προς τη διαχείριση της πανδημίας και έτσι έγινε ένα rebrand της χώρας μας. χρωστάω πολλά στους υγειονομικούς και στην κοινωνία που βοήθησε σε όλο αυτό. Μόνο μου άγχος ήταν να στηριχθεί ο κόσμος, που παλεύει για τα προς τον ζην και που παλεύει να βγάλει τον μήνα».

Για τον ερχομό του γιου του είπε:

«Είμαι χαζομπαμπάς το παραδέχομαι. Ο γιος μου γεννήθηκε Χριστούγεννα του 2020. Άλλαξε τη ζωή μας και πράγματι επειδή κάνω μία δύσκολη και απαιτητική δουλειά, είναι «κόκορας», ξυπνάει κάθε πρωί και αν είμαι τυχερός τον προλαβαίνω λίγο πριν κοιμηθεί το βράδυ».

Έχει τύψεις για το ότι θα ήθελε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον γιο και την σύζυγό του;

«Αυτό που κάνω έχει τίμημα. Είμαι τυχερός που έχω μία οικογένεια που με αγαπάει και με στηρίζει. Ο ερχομός του Παναγιώτη έδωσε ακόμα περισσότερα πράγματα και στους δύο μας. προφανώς και θα ήθελα να δαπανώ περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους μου. Όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι το θέλουν αυτό, ωστόσο υπάρχουν οι ευθύνες που απορρέουν από τη θέση μου», παραδέχθηκε.

Πώς αποφορτίζεται από μία δύσκολη μέρα;

«Αν προλάβω τον γιο μου ξύπνιο, διαλύουμε τους καναπέδες γιατί φτιάχνουμε σπίτια με τα μαξιλάρια. Αν δε τον προλάβω του δίνω ένα φιλί όταν κοιμάται, τρώμε με την σύζυγό μου, μιλάμε και εάν προκάνουμε θα δούμε καμία ταινία. Η Τζένη Μπαλατσινού κοιμάται στο 5λεπτο», επεσήμανε.

«Υπήρξαν δυσκολίες και για τους δύο. Ήμασταν και οι δύο εκεί και τις ξεπεράσαμε με τον καλύτερο τρόπο, το εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους. Αν δε το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Είναι συναισθήματα που αναγκάζεσαι να τα διαχειριστείς εκείνη τη στιγμή. Χαίρομαι που όλα πήγαν μία χαρά», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την σχέση του με την σύζυγό του δήλωσε:

«η Αμαλία, η Αλεξάνδρα και ο Μάξιμος είναι φανταστικά παιδιά (σ.σ. τα παιδιά της Τζένης Μπαλατσινού από προηγούμενο γάμο της), είναι φιλαράκια μου και περνάμε τέλεια μαζί. Έχουν πάρει τον δρόμο τους. είναι ωραία η αίσθηση της οικογένειας. Ο καθένας βρίσκει την ευτυχία με τον δικό του τρόπο. Η προσωπική ζωή δεν είναι έτσι, δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες για όλους. Έχουμε βρει τις ισορροπίες μας. Η Τζένη Μπαλατσινού είναι και σύζυγος και σύντροφος, και μαμά, ήταν και είναι εξαιρετική επαγγελματίας σε ό,τι έχει καταπιαστεί. Δεν είναι εύκολο να κάνει καριέρα με εμένα στο πλευρό της. Αναγκάστηκε να αφήσει πίσω της πολλά πράγματα για μένα. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πει κανείς ο παραμικρό. Προσπαθεί να κάνει άλλα πράγματα, και πάντα επιτυχημένα, ήταν και είναι επαγγελματίας. Παραδέχεται πρωτίστως πως πάνω από όλα είναι μαμά».

Για την διαχείριση της δημοσιότητας:

«Το timing είναι μοναδικό δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Όταν προγραμματίζει κανείς και το φορτώνει πολύ, δεν καταλήγει όπως θέλουμε. Ζούσαμε τις στιγμές και υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον, είχε πίεση το ότι ήμασταν και οι δύο δημόσια πρόσωπα. Δεν αμφισβητήθηκε η σχέση μας από κανέναν. Ήθελα να υπάρχει προστασία για την οικογένειά μου, θα ήθελα αυτό στην πολιτική να μένει έξω. Η μικροπολιτική δεν με εκφράζει. Με εκφράζουν οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης. Η πολιτική πρέπει να τη βλέπουμε από κάτω προς τα πάνω», υπογράμμισε.

«Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν οι γυναίκες. Πιστεύω ότι με τον άνθρωπό σου οφείλεις να συζητάς και να ζυμώνεσαι. Συνήθως η σύζυγος κάνει «κουμάντο» μέσα στο σπίτι, εμείς τα κάνουμε όλα μαζί στο σπίτι. Συζητάμε για τα προβλήματα. Πιστεύω στις γυναίκες θεωρώ ότι είναι πιο ψύχραιμες και τα βλέπουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά. Έχουν ενσυναίσθηση, ένα ένστικτο, δεν ξέρω εάν είναι το μητρικό, νομίζω ότι αν τις ακούγαμε λίγο περισσότερο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στον κόσμο», παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας.

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου