Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Οι ταινίες της βραδιάς

Όσα παίζει η τηλεόραση απόψε 17 Μαρτίου 2023

Αναλυτικά οι ταινίες που θα παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας, απόψε το βράδυ.

■ ΕΡΤ2 (22.00), «Χορωδία», δράμα. Ο Στετ, ένας προβληματικός και οργισμένος 12χρονος ορφανός από μια μικρή πόλη του Τέξας, καταλήγει σε ένα σχολείο με επίκεντρο την παιδική χορωδία του, μετά τον θάνατο της ανύπαντρης μητέρας του. Ολότελα εκτός κλίματος, βρίσκεται σε διαμάχη με απαιτητικό δάσκαλο της χορωδίας, ο οποίος αναγνωρίζει στον μικρό ένα μοναδικό ταλέντο. Έτσι, συνε-
χίζει να τον πιέζει ώστε να ανακαλύψει και αυτός τη δημιουργική ως προς τη μουσική ψυχή του. Σε σκηνοθεσία Φρανσουά Ζιράρ και με εκπληκτικό πρωταγωνιστικό ντουέτο – Ντάστιν Χόφμαν, Κάθι Μπέιτς. Μαζί τους οι Έντι Ιζάρντ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Τζος Λούκας.

■ ΑΝΤ1 (23.00), «Ο επίμονος κηπουρός», δράμα. Βασισμένο σε βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, το σενάριο παρακολουθεί την πορεία κάθαρσης και άφεσης αμαρτιών ενός Βρετανού διπλωμάτη
στη βόρεια Κένυα, καθώς αναζητά να διαλευκάνει το παρασκήνιο πίσω από τη δολοφονία της ακτιβίστριας συζύγου του. Η υπέροχη ταινία του Φερνάντο Μεϊρέλες («Η πόλη του Θεού») με το ξε-
χωριστό freestyle μοντάζ, η κλιμακωτή ένταση του σασπένς και φυσικά η κορυφαία ερμηνεία του Ρέιφ Φάινς, που ψάχνει το γιατί και τους δράστες πίσω από τον φόνο της Ρέιτσελ Βάις, την καθιστούν must για απόψε και όχι μόνο.

Παίζουν ακόμα: Ντάνι Χιούστον, Μπιλ Νάι.

■ Σ κ ά ι ( 2 3 . 3 0 ) ,
«Detective knight: Rogue», δράσης. Με τους Μπρους Γουίλις, Λόχλιν Μονρό, Κόρεϊ Λαρτζ, Μπο Μίρτσοφ, Μάικλ Έκλουντ. Ο Μπρους Γουίλις, λόγω της υγείας του, θέλει να αποχαιρετήσει τον κινηματογράφο με αυτή την τριλογία. Ο Έντουαρντ Ντρέικ είναι υπεύθυνος για όλη τη σειρά, ο οποίος όχι μόνο σκηνοθέτησε τις ταινίες, αλλά έγραψε και τα σενάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημιουργός είχε προηγουμένως την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον αγαπημένο ηθοποιό, που εμφανίστηκε σε τρεις ταινίες του Ντρέικ, τα «Relief» (2021), «Apex» (2021) και «Space Sin» (2021).

Και αν πολλοί διατείνονται πως είναι ο πιο αδιάφορος χαρακτήρας που έχει ποτέ παίξει ο σταθερά «τσαλακωμένος» στο σελιλόιντ- Γουίλις, ποιος ξέρει εάν ποτέ θα ανακτήσει τη διαύγειά του και θα τον ξαναδούμε ζωηρό, με το χιούμορ του, όπως τον αγαπήσαμε… Για αυτό και μόνο, επειδή είναι από τα τελευταία του πονήματα, αξίζει να τη δεις.

■ Star (01.45), «SOS Έρχονται οι Βρετανοί», κωμωδία. Με all star cast Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ, Μάγκι Κιου, Σοφία Βεργκάρα, Άλις Ιβ και κεντρικό ήρωα έναν άντρα που θέλει να κλέψει το πολύτιμο δαχτυλίδι της πρώην γυναίκας φίλου του για να ξεχρεώσει. Άλλη εκδοχή του «Ocean’s 11», σε σενάριο και του Κύπριου Άλεξ Μιχαηλίδη. Το concept και το «αμπαλάζ» της ταινίας, σε «πακέτο» σαν το «Ocean’s», δεν σημαίνει ότι είναι και σπουδαία. Δεν είναι όμως και κακή: είναι περιπετειώδης, γκανγκστερική, έχει το δικό της στυλ και αισθητική… all that jazz (που αγαπάμε).

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17 Μαρτίου 2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου