Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Open TV: Αγωνία για τη… µετα-Τσαπανίδου εποχή

Τα πατήματά τους προσπαθούν να βρουν στο Open μετά τη μετακόμιση της μέχρι πρότινος παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Πόπης Τσαπανίδου, στην Κουμουνδούρου, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Οπως έγραψε η στήλη από την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τη θέση του Νίκου Στραβελάκη στις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου (μιας και ο έμπειρος άνκορμαν μετακινείται στο καθημερινό) θα καταλάβει η Ματίνα Παπαδέα, στην οποία ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος θα δώσει ακόμα περισσότερο… γήπεδο.

Ωστόσο, ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός ότι, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στην Παιανία, η παρουσία Στραβελάκη στο καθημερινό κεντρικό δελτίο θα έχει διάρκεια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι και το τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, αφού ο διευθυντής ενημέρωσης φαίνεται να προτιμά μια κυρία για τον συγκεκριμένο ρόλο (όπως συνέβη στο παρελθόν με τις Ελλη Στάη, Νίκη Λυμπεράκη και Πόπη Τσαπανίδου), θεωρώντας πως μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στα κοινωνικά θέματα που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην ειδησεογραφία.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να μην υπάρξουν διαφορετικού είδους ανακατατάξεις, όπως π.χ. στο ιδιοκτησιακό. Βλέπετε, όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, ο Ιβάν Σαββίδης εσχάτως φαίνεται να έχει επανεκκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση πιθανών αγοραστών είτε πλειοψηφικού είτε μειοψηφικού πακέτου μετοχών του καναλιού. Οι σχετικές πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης επανεκτίμησης των επενδύσεών του στην Ελλάδα, με μοναδική εξαίρεση την εμπλοκή του στον ΟΛΘ. Ηδη, ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία από το Ροστόφ, Αρτούρ Νταβιντιάν, φέρεται να «τρέχει» μια σειρά από διερευνητικές επαφές, ενώ κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει όλη αυτή η κατάσταση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα ήθελε με τίποτα να δει τον πιο πιστό του σύμμαχο στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο να αποχωρεί εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης συγκυρίας. Ως εκ τούτου και με δεδομένες τις άψογες σχέσεις των δύο πλευρών, η Κουμουνδούρου έχει γνώση για τις όποιες ζυμώσεις και, όπως επισημαίνουν κύκλοι πέριξ του συστήματος Τσίπρα, πιθανώς να έχει λόγο και ρόλο για τον επόμενο αγοραστή, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 7 Ιανουαρίου 2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου