Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Ανθή Βούλγαρη: Η ανάρτησή της για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εξωσωματικές

Το νέο νομοσχέδιο για την εξωσωματική προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να κάνουν κατάψυξη ωαρίων, χωρίς την συγκατάθεση του συντρόφου τους.

 

Η Ανθή Βούλγαρη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενημέρωσε σχετικά με το θέμα τους διαδικτυακούς της φίλους:

«Διαβάζω το νέο νομοσχέδιο για την εξωσωματική και διαπιστώνω μέχρι πρότινος, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να καταψύξουν τα ωάριά τους ή να κάνουν χρήση του γεννητικού τους υλικού, αν δεν είχαν την συγκατάθεση του συντρόφου ή του συζύγου. Πλέον αυτό αλλάζει. Η καθεμία μπορεί να καταψύξει τα ωάριά της ή να κάνει χρήση του γεννητικού της υλικού, ανεξάρτητα από την συγκατάθεση του συντρόφου – συζύγου, ακόμα κι αν είναι μόνη της».

 

 

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Το νέο σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να τεκνοποιήσουν με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ενώ επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
– αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 έτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να τεκνοποιήσουν με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

– κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο πλέον για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους.

– κατάργηση της απαιτούμενης συναίνεσης του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

– επιτρέπεται πλέον στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα της κρυοσυντήρησης ωαρίων, δίνεται πλέον η δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάριά τους όχι μόνο για ιατρικούς λόγους (σε περίπτωση καρκίνου, ενδομητρίωσης ή σοβαρής ασθένειας) αλλά και για κοινωνικούς λόγους (socialfreezing για διατήρηση της γονιμότητας).

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου