Connect with us

Hi, what are you looking for?

Time Out

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ειρήνην ελώμεθα» του Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Πολλοί και εκλεκτοί οι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Με μέγιστη ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του πολιτισμού, της τέχνης, των γραμμάτων, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, εικαστικών καλλιτεχνών και συλλεκτών έργων τέχνης, ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης εγκαινίασε αναδρομική έκθεση γλυπτικής με τον προφητικό και επίκαιρο τίτλο «Ειρήνην ελώμεθα» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η Αννίτα Πατσουράκη – ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης (Εκδόσεις PrepackArt): «Ο Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης παρουσιάζει μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα.

 


PANOULIS PHOTOGRAPHY

 

Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, αναδεικνύουν κι εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνουν ιδεώδη κοινωνικά και πανανθρώπινα με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας.

Ψήγματα της ιστορίας και της πολιτιστικής μνήμης συναντώνται στον εμβληματικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και διατυπώνουν μέσα από το παρελθόν της έμπνευσης, το παρόν της δράσης και το μέλλον των προσδοκιών ουμανιστικές επιδιώξεις.

PANOULIS PHOTOGRAPHY

 

Η αναζήτηση του στοιχειώδους και θεμελιακού, ο επιδιωκόμενος στόχος για την ανθρωπότητα εμπεριέχεται στη φράση παρότρυνσης του Θουκυδίδη «Αντί πολέμου ειρήνην ελώμεθα».

Τη βραδιά των εγκαινίων, μέγιστη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου, κου Τάσου Λιάσκου που υποδέχθηκε το εκλεκτό κοινό συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Χριστίνα Τετράδη, μαζί και με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Π.Μ., κο Κώστα Σπυριούνη.

Πολλοί και εκλεκτοί οι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΤΗΜΑ 28, ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ VASSILIOU, Εκδόσεις PrepackArt.

PANOULIS PHOTOGRAPHY

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου