Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Αυτοί είναι οι «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» του Mega

Μοναδικές στιγμές γέλιου υπόσχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν το Mega με την κωμωδία του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». H ξεκαρδιστική ιστορία εξελίσσεται στο Κουδουνάρι, μια φανταστική κωμόπολη της κεντρικής Ελλάδας. Οι «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» θα αναστατώσουν μια νεόπλουτη οικογένεια της ελληνικής επαρχίας, θα ξεσκεπάσουν την υποκρισία των πολιτικών παραγόντων του τόπου και θα δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών απέναντι στα κλισέ της καταγωγής.

 

Η Πένη Νταλαούρα (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) είναι η αιώνια Ελληνίδα μάνα που ανακατεύεται παντού, θέλει να παρεμβαίνει στη ζωή των παιδιών της και στο τέλος τα κάνει όλα χειρότερα. Σύζυγός της είναι ο Λυκούργος Νταλαούρας (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης). Επίμονος εκεί που δεν πρέπει, υποχωρητικός εκεί που δεν πρέπει. Θέλει να δει την κόρη του να παντρεύεται με έναν
πλούσιο γαμπρό. Η Λίζα (Τζένη Καζάκου) είναι μια γλυκιά, υποχωρητική και διαλλακτική κοπέλα. Θέλει να φύγει από το στενό κλοιό της οικογένειας που την πνίγει λόγω υπερβολικής προστασίας. Η αδελφή της Πένης, Πωλίνα Βαρδάκα (Μαρία Λεκάκη), είναι το ακριβώς αντίθετο με την αδελφή της.

 

Επιπόλαιη, φιλάρεσκη, φαντασμένη και ερωτόληπτη, είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Βαρδάκα (Μιχάλης Ρέππας). Ένας άντρας επιπόλαιος, φιλάρεσκος, φιγουρατζής και ερωτύλος. Ο Βασίλης είναι «μέσα στα πράγματα» της μικρής κοινότητας. Λύνει και δένει. Όχι φυσικά με το αζημίωτο. Θεία της Πένης και της Πωλίνας είναι η Παυλίνα Γκεγκελέκου (Πηνελόπη Πιτσούλη). Πάσχει από άνοια, δεν αναγνωρίζει τις ανιψιές της και το χειρότερο: δεν έχει καταλήξει πώς θα μοιράσει την περιουσία της.

 

Η εξ απορρήτων κολλητή της Πένης είναι η Κλαίρη Γκαργκατζούδη (Σοφία Βογιατζάκη). Γνωρίζει όλα τα μυστικά της και δίνει πάντα τη λάθος συμβουλή. Έχει εμπορικό κατάστημα στο χωριό και γνωρίζει πολλά για όλες τις «κυρίες» του χωριού. Ένας γοητευτικός άνδρας καταφθάνει στο Κουδουνάρι, ο Άλφρεντ Ντουρχάι (Daniel Nurka). Στην αρχή όλοι νομίζουν ότι είναι λόρδος από το Λονδίνο. Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία κι αυτό, στην οικογένεια της αγαπημένης του Λίζας, αποτελεί «πρόβλημα».

 

Στην πολλά υποσχόμενη σειρά του Mega πρωταγωνιστεί και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Υποδύεται τον Ηλία Λαλαμπίρδα, τον τοπικό βουλευτή. Θα πουλήσει όποιον χρειάζεται, αρκεί να παραμείνει στη Βουλή. Η σύζυγός του, Νία είναι κοσμική, ξιπασμένη, ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας και εθισμένη στα lifestyle περιοδικά. Ο δήμαρχος της πόλης Περιλής Μπακλάφας (Πάνος Σταθακόπουλος) έχει όλα τα ελαττώματα του βουλευτή της περιοχής, αλλά χωρίς τις ικανότητές του στην εσωκομματική ανέλιξη. H γυναίκα του, η Λίτσα (Μαρία Γεωργιάδου), τον κάνει ό,τι θέλει και τον επηρεάζει στις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει.

 

Ο ζεν πρεμιέ του Κουδουναρίου δεν είναι άλλος από τον Τόλη Κακαλιούρα (Βασίλης Κούκουρας). Τον ονειρεύονται όλα τα θηλυκά της περιοχής και αυτός δεν τα αφήνει παραπονεμένα. Είναι όλες ευχαριστημένες μαζί του και πιο πολύ από όλες η γυναίκα του Ντιάνα (Τζένη Μπότση), η πιο ευτυχισμένη κυρία της πόλης. Ο άντρας της είναι απροκάλυπτα άπιστος, αλλά η ίδια δεν έχει πάρει χαμπάρι όλα τα χρόνια του γάμου τους.

 

Υπάρχει και μια επαναστάτρια στο Κουδουνάρι: Η Φώτω Γκιουλέκα (Κατερίνα Ζαρίφη). Δημοτική σύμβουλος, συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής, αλλά στο τέλος της ημέρας βλέπει και το συμφέρον της. Οι ήρωες αυτοί θα ξεδιπλωθούν από το φθινόπωρο στη μικρή οθόνη του Mega. Ένα σπιρτόζικο σενάριο διά χειρός Ρέππα – Παπαθανασίου που υπογράφουν και τη
σκηνοθεσία, το οποίο μπλέκει τις παρεξηγήσεις με το σουρεαλισμό και τις συγκρούσεις με τις αντιφάσεις.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Δευτέρα 19 Ιουλίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου