Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Αννίτα Ναθαναήλ για Ιωάννα Παλιοσπύρου: Κοιμάται και ξυπνάει με μια ειδική μάσκα!

Της Σάσας Σταμάτη

 

Η Αννίτα Ναθαναήλ μιλάει στην «ON time» για την Ιωάννα

 

Εννέα μήνες συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από το εφιαλτικό πρωινό που σημάδεψε τη ζωή και το πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία υπομονετικά εξακολουθεί να ανεβαίνει τον προσωπικό της γολγοθά. Ήταν 20 Μαΐου του 2020 όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωνε στο άκουσμα της είδησης ότι η νεαρή γυναίκα είχε δεχτεί επίθεση με βιτριόλι, την ώρα που πήγαινε στο γραφείο της στην Καλλιθέα. Οι υποθέσεις για την άγνωστη δράστιδα έδιναν και έπαιρναν, ωστόσο χρειάστηκαν 3 εβδομάδες στις αστυνομικές αρχές για να φτάσουν στα ίχνη της 35χρονης Έφης Κ. που από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Η ίδια δεν έδωσε ποτέ εξήγηση για το κίνητρο που την οδήγησε στη βάρβαρη επίθεση εναντίον της Ιωάννας καθώς, υιοθετώντας το
δικαίωμα της σιωπής, ουδέποτε απολογήθηκε.

 

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου πριν από ενάμιση περίπου μήνα είχε αποκαλύψει ότι η εντολέας του, η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επρόκειτο να «σπάσει» τη σιωπή της μετά τις γιορτές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε 8 χειρουργεία για την αποκατάσταση των σοβαρών εγκαυμάτων που φέρει κυρίως στο πρόσωπό της, ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία η θεραπεία της καθυστερεί σε βαθμό που επιτείνει την αγωνία της νεαρής κοπέλας.

 

Η επιχειρηματίας Αννίτα Ναθαήλ εδώ και καιρό έχει πάρει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κ. Η Αννίτα μιλάει αποκλειστικά στην «On time» για την κατάσταση της Ιωάννας, τη μόνιμη μάσκα που φοράει, αλλά και τα νέα ενδιαφέροντά τους.

 

Συναντιέστε με την Ιωάννα; Πώς είναι;

Βεβαίως και τη βλέπω. Είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό στάδιο αυτή τη στιγμή και προσεχώς θα κάνουμε και ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να αξιολογηθεί η κατάστασή της και επιτέλους να ξεκινήσει η ίασή της και να σταματήσουν οι περιορισμοί, που συμβαίνουν παντού λόγω του κορωνοϊού.

 

Πού θα πάτε;

 

Θα πάμε στο Παρίσι κάπου στις αρχές Μαρτίου. Δεν έχει κλείσει ακόμα το ραντεβού, αλλά είμαστε κοντά.

 

Τι σου λέει η Ιωάννα, πώς είναι;

 

Είναι αισιόδοξη. Βλέπει φως στην άκρη του τούνελ. Κάνει υπομονή πολλή. Είναι δύσκολο. Είναι με μια μάσκα συνέχεια. Σαν να μη βλέπεις τον εαυτό σου πώς είσαι. Κοιμάται-ξυπνάει με τη μάσκα.  Όλη μέρα τη φοράει. Είναι μια πλαστική σκληρή μάσκα για να της κρατάει το πρόσωπο και να σταθεροποιηθούν οι ιστοί. Ζει με τη μάσκα.

 

Για την άλλη την κοπέλα τι λέει που της έριξε το βιτριόλι;

 

Είναι πολύ ευτυχές το ότι η Ιωάννα αυτή τη στιγμή έχει βάλει όλο το focus στην ίαση. Δεν αναφέρεται ποτέ σ’ αυτή. Δεν έχει καν θυμό. Δεν αναλώνει την ενέργειά της εκεί. Είναι τόσο σοβαρή η κατάστασή της και βλέπει και η ίδια ότι πρέπει να προχωρήσει και δεν αναλώνεται από την άλλη πλευρά, γιατί βλέπει ότι μπροστά της έχει τρελή ανηφόρα. Δεν έχει πάει άλλωστε ακόμα η υπόθεση στα δικαστήρια. Σάσα μου, βλέπεις ότι η νομοθεσία είναι πολύ ελλιπής εδώ πέρα, δεν θα γίνει κανένα θαύμα. Δεν περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα. Ούτε καν δικαίωση. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη και δημιουργώντας θόρυβο γύρω από αυτή την κατάσταση, πρέπει κάτι να γίνει.

 

Ασχολείται με κάτι η Ιωάννα αυτή την περίοδο;

 

Βεβαίως. Η Ιωάννα κάνει καθημερινά σεμινάρια αυτοβελτίωσης και ήδη έχει μπει σε διαδικασία μέσω ενός προγράμματος για να δει τι θα κάνει στη συνέχεια.
Δηλαδή κάνει διαδικτυακά μαθήματα καθημερινά και με τις ώρες.

 

Πώς αποφάσισες να βοηθήσεις την Ιωάννα;

Δεν την ήξερα την κοπέλα. Είχα το χρόνο, είχα το βήμα και θεώρησα ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Αυτό που θέλω να πω είναι για την πλατφόρμα, ακόμα μετά από τόσους μήνες δεν έχει εγκριθεί ο ερανικός λογαριασμός που είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία με μια νομοθεσία από το 1931, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να συλλέξει πόρους, χρήματα δηλαδή, για τέτοιους σκοπούς στην Ελλάδα. Ελλείψει λοιπόν αυτού του ερανικού λογαριασμού, που θα βοηθούσε να κινηθούν οι διαδικασίες και να επισπευτεί η ίασή της, εγώ δημιούργησα μια πλατφόρμα του εξωτερικού. Η πιο γνωστή πλατφόρμα στον κόσμο. Αυτή του gofundme #helpforioanna και ξεκίνησα μια εκστρατεία, αν δεν υπήρχε και αυτό, δεν ξέρω τι θα κάναμε.

 

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου