Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ήττα στις εκλογές της ΕΙΗΕΑ για τον Γιάννη Φιλιππάκη

Ενας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στα media, ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» Αλέξης Σκαναβής, εξελέγη νέος πρόεδρος στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ). Αυτό σημαίνει ότι ο μέχρι πρότινος κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ενωση, Γιάννης Φιλιππάκης, ηττήθηκε κατά κράτος, αφού δεν κατάφερε να κρατήσει υπό τον έλεγχό του την ΕΙΗΕΑ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις αποφάσεις για βέτο του τέως προέδρου Νίκου Χατζηνικολάου κατάφερε να απαξιωθεί.

 

Ενδεικτικό της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί ήταν το γεγονός ότι κανένας από τους μεγάλους εκδότες του χώρου δεν μετείχε στην Ενωση, αφού αρνούνταν να συνυπάρξει με έναν άνθρωπο που στοχοποιούσε συστηματικά και σε κάθε ευκαιρία τους συναδέλφους του. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε σε όλα τα επίπεδα ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Εστία» και «Espresso», όχι μόνο δεν κατάφερε να ελέγξει τις διαδικασίες, αλλά, απεναντίας, είδε σε ελάχιστο χρόνο να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.

 

Από τις εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Iδιoκτητώv Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, κατά την οποία διενεργήθηκαν εκλογές, συμπληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, καθώς, εκτός από τον νέο πρόεδρο, προέκυψε και νέο Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γέρου, γραμματέας ο Τάσος Μπούρας και ταμίας ο Κώστας Γκαβούνας. Το νέο Δ.Σ. θα δραστηριοποιηθεί στη συνέχιση των επαφών με θεσμικούς φορείς για τη στήριξη του κλάδου των εφημερίδων και για την πολύ σημαντική ολοκλήρωση της διαδικασίας διεύρυνσης των μελών της ΕΙΗΕΑ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου