Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Οικογένεια Παντελίδη: Αγωγή 600.000€ στη Φρόσω και στην ασφαλιστική

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2016, όταν η είδηση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος και του θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη συγκλόνισε την Ελλάδα.

 

Από την ημέρα του δυστυχήματος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές του, τα σενάρια για τις συνθήκες του θανάτου του και για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ έγιναν αντικείμενο σφοδρής διαμάχης. Στο αυτοκίνητο που ανετράπη και καρφώθηκε στις σιδερένιες μπάρες της λεωφόρου Βουλιαγμένης επέβαιναν και δύο φίλες του τραγουδιστή, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου, οι οποίες απεγκλωβίστηκαν, με την πρώτη βαριά τραυματισμένη.

 

Οι δύο βρίσκονται σε διαμάχη με την οικογένεια του τραγουδιστή, η οποία ευθέως τις κατηγορεί ότι λένε ψέματα για το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο. Τον Οκτώβριο του 2017 το πόρισμα του πραγματογνώμονα ήταν οριστικό: Το DNA που βρέθηκε στο κάθισμα, η θέση και ηστάση του θανόντος, καθώς και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι ο Παντελής οδηγούσε το αμάξι.

 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάνθηκε ότι οδηγός ήταν ο τραγουδιστής και βάζει την υπόθεση στο αρχείο. Αυτό όμως δεν ικανοποιεί την οικογένεια του άτυχου καλλιτέχνη, η οποία θεωρεί ότι δεν οδηγούσε ο Παντελής και ασκεί έφεση. Ο εισαγγελέας Εφετών μελετά όλα τα στοιχεία τα οποία περιέχει ο ογκωδέστατος φάκελος και βάζει την υπόθεση στο αρχείο, συμφωνώντας με την απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

 

Τα μέλη της οικογένειας Παντελίδη αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή ότι ο Παντελής οδηγούσε το μοιραίο SUV εκείνο το βράδυ του Φλεβάρη, που ξημέρωσε δραματικά γι’ αυτούς, όταν έμαθαν το τραγικό νέο μιας απώλειας που συγκλόνισε το πανελλήνιο και εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις κάθε φορά που μια νέα εξέλιξη γύρω από αυτήν έρχεται στη δημοσιότητα.

 

Το θρίλερ της δικαστικής διαμάχης Όπως τώρα, που το θρίλερ της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της οικογένειας Παντελίδη, των δύο κοριτσιών και της ασφαλιστικής εταιρείας παραμένει ανοιχτό. Αμφότερες οι κοπέλες έχουν καταθέσει αγωγή ζητώντας μεγάλη αποζημίωση. Ειδικά η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, ζητά περίπου 1,1 εκατ. ευρώ.

 

Και οι δύο αγωγές είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν στις 8 Οκτωβρίου. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, κοινοποιήθηκε στο συνήγορο υπεράσπισης της Φρόσως Κυριάκου, καθώς και στο νομικό τμήμα της ασφαλιστικής εταιρείας, αγωγή ύψους 600.000 ευρώ από την οικογένεια Παντελίδη.

 

Η αγωγή πρόκειται να εκδικαστεί και αυτή στις 8 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένες οι αγωγές αποζημίωσης της Φρόσως και της Μίνας. Στην πολυσέλιδη αγωγή -περίπου 100 σελίδες, με τις μισές να είναι φωτογραφίες mαπό το μοιραίο αυτοκίνητο και το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος- η οικογένεια Παντελίδη παραθέτει μία προς μία τις πραγματογνωμοσύνες, την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα του γενετιστή που η ίδια όρισε, ισχυριζόμενη ότι δεν ήταν ο Παντελής ο οδηγός του αυτοκινήτου.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και όπως έχουν αποφανθεί οι Αρχές που διερεύνησαν το δυστύχημα, ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Με αυτό το δεδομένο η ασφαλιστική εταιρεία αναμένεται να αποζημιώσει τα δύο κορίτσια που ήταν στοαυτοκίνητο, αλλά θα ζητήσει τα χρήματα αυτά να τα πάρει πίσω από τους κληρονόμους του θανόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασφαλιστική ακόμη δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον των κληρονόμων του Παντελίδη, αλλά αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

 

Τώρα η υπόθεση αυτή ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με την κατάθεση αγωγής από την οικογένεια Παντελίδη, στην οποία ισχυρίζεται όσα ισχυριζόταν και πριν, αλλά
αυτά έχουν κριθεί και από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών, που έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο, αλλά και απότα επίσημα όργανα της Τροχαίας και των
εγκληματολογικών εργαστηρίων.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime τη Δευτέαρ 14 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου