Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Βασίλης Καρράς: Άφησε το µικρόφωνο και έπιασε την τσάπα

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η παροιμία και μπορεί ο Βασίλης Καρράς να μην
κινδυνεύει από κάτι τέτοιο, αλλά προέβλεψε να επενδύσει στη γη και στα προϊόντα της. Συναυλίες στην Ελλάδα
ακυρώνονται -στο εξωτερικό δεν γίνονται- και το μέλλον είναι αβέβαιο.

 

Όχι όμως για τον Βασίλη Καρρά, που έχει φτιάξει έναν επίγειο παράδεισο στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και είναι πλέον αγρότης-παραγωγός. Τώρα που ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τις πίστες, εκείνος, απλός πάντα, με αγάπη στη γη, άφησε στην άκρη το μικρόφωνο και πήρε την τσάπα!

 

Μέσα σε δέκα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής ελληνικών προϊόντων, την Karra’s Farm, για την οποία είναι χαρούμενος και υπερήφανος. Έξω από το Κοκκινοχώρι, στην Καβάλα, μετέτρεψε ένα άγονο μέρος σε έναν πράσινο «παράδεισο», δημιουργώντας ακόμη και τεχνητές λίμνες, με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον της περιοχής.

 

Μάλιστα, φροντίζει να μη βάζει χημικά στα προϊόντα του, όπως τονίζει, ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν πιο αγνά από τη φύση στο πιάτο του καταναλωτή. Έτσι λοιπόν, χωρίς να έχει πάρει καμία επιδότηση, όπως τόνισε στο grtimes.gr, άρχισε ένα νέο αγώνα, προσπαθώντας να παράγει όσο πιο αγνά και ποιοτικά προϊόντα μπορεί. «Η άλλη δουλειά μου τα τελευταία χρόνια άρχισε να παίρνει τον κατήφορο», τόνισε ο Βασίλης Καρράς. «Ήθελα να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα γιατί πιστεύω ότι η χώρα μας αυτό έχει να δώσει, μαζί με τον τουρισμό, τίποτα άλλο. Είμαι εδώ μέσαστο κτήμα, περίπου 10 χρόνια και τυραννιέμαι, δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ επιδότηση από το κράτος.

 

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, κάνω τον αγώνα μου, προσπαθώντας ώστε τα προϊόντα μου να φτάνουν αγνά, από τη γη στον καταναλωτή. Ασχολούμαστε με πέντε βασικά προϊόντα: Ελιά, κεράσι, σύκο, σταφύλι και καρύδι. Στην ελιά ρίχνουμε μεγαλύτερο βάρος γιατί ο τόπος εδώ βοηθάει πολύ» τόνισε.

 

Όσο για το πώς βλέπει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, δήλωσε: «Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι μπορούμε να “φύγουμε”, να “διώξουμε” τη χώρα μας πιο μπροστά, προσπαθώντας, όλοι μαζί, πάνω σε αυτό τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Εγώ κάνω τον αγώνα μου και πιστεύω να πετύχω»

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου