Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Ο Πετρούνιας και το #ΜeΤoo

Μερικοί άνθρωποι, που τους έχουμε σε εκτίμηση για αυτά που προσφέρουν στην πατρίδα, μάλλον καλά θα κάνουν να μη μιλάνε. Τι ήταν ν’ ανοίξει το στόμα του ο συμπαθής Ολυμπιονίκης Λευτέρης
Πετρούνιας; Social μπάχαλο τα έκανε.

Τον ρώτησαν για το ελληνικό #ΜeΤoo στον αθλητισμό και είπε επί λέξει: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι… μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ».

Βούιξε ο τόπος. Από ειρωνείες και κράξιμο μέχρι πίκρα και απαξίωση. Πώς είναι δυνατόν να έχουν μιλήσει τόσες αθλήτριες για λεκτική, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση και ο Πετρούνιας να
λέει «εάν υπήρξαν», «δεν έχω δει κάτι»; Ολοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι’ αυτές τις δηλώσεις του. Ακόμα και η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση, που είπε ότι ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής της.

Και επειδή τελικά τα social media -πέρα από τον χαβαλέ- έχουν και δύναμη, βγήκε και ανασκεύασε. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης συνειδητοποίησε πως έκανε «πατάτα» και ζήτησε μετά δημόσια συγγνώμη μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κατάλαβε πως, όταν βγαίνουν και μιλούν γνωστές αθλήτριες, όπως η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Δήμητρα Καστρίτση, και λένε: «Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν» ή «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν»… δεν γίνεται, ρε κύριε, να λες: «Εάν υπήρξαν, δεν έχω δει κάτι…».

Μιλάμε για κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμούς, μιλάμε για παιδιά κυρίως ηλικίας από 7 έως και 14 ετών – που ο κάθε κομπλεξικός παράγοντας ή προπονητής βγάζει τα
απωθημένα του πάνω τους, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο ούτε με την καταγωγή ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου ούτε με την οικονομική του κατάσταση. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι κακούργημα.

Τέλος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου