Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Άτυπη συνεργασία Μελισσανίδη – Φιλιππάκη στη «Ναυτεµπορική»

Η φιλική σχέση του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη με τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη είναι παγκοίνως γνωστή, με τους δύο άνδρες να υπερηφανεύονται γι’ αυτήν. Μάλιστα, όταν ο πρώτος απέκτησε τον όμιλο της «Ναυτεμπορικής», οι περισσότεροι θεώρησαν ότι πρόκειται για μια από κοινού επιχειρηματική προσπάθεια.

 

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήρθε να διαψεύσει τις σχετικές εκτιμήσεις, τουλάχιστον όσον αφορά την εφημερίδα και τον διαδικτυακό τόπο της «Ναυτεμπορικής». Εσχάτως εκεί που φαίνεται να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι στην εκτυπωτική μονάδα.

 

Ο Μελισσανίδης, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία τόσο του Γιάννη όσο και του αδελφού του, Γιώργου, ο οποίος «έτρεχε» το πιεστήριο της «Νίκης», όταν λειτουργούσε στον
Περισσό υπό την ιδιοκτησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία, θέλοντας να επενδύσει περαιτέρω στις εκτυπώσεις. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της υπάρχουσας μονάδας, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για πιεστήριο που θα εκτυπώνει περιοδικά και βιβλία.

 

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο «Τίγρης» κρίνει καθοριστικής σημασίας την εμπλοκή Φιλιππάκη, αφού, πέραν της εμπειρίας που διαθέτει, είναι ένας άνθρωπος που ταιριάζουν τα χνώτα τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο εκδότης της «Δημοκρατίας» βοηθά παρασκηνιακά προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης πελατών, που δείχνουν πρόθυμοι να μετακομίσουν από τα διάφορα πιεστήρια της αγοράς, στη σύγχρονη εκτυπωτική μονάδα της «Ναυτεμπορικής».

 

Και μιλάμε κυρίως για επαρχιακές εφημερίδες που τυπώνονται σε «νεκρό» χρόνο, αφού με δεδομένο ότι εκτυπώνονται όλες οι ημερήσιες εφημερίδες του Ομίλου Φιλιππάκη, είναι εξαιρετικά δύσκολο το πιεστήριο να ανταποκριθεί σε απαιτητικούς πελάτες. Πάντως, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο Μελισσανίδης, εξετάζει σοβαρά την επέκταση της υπάρχουσας μονάδας, αντιλαμβανόμενος ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει επί της ουσίας 1,5 παίκτης που καλύπτει τις ανάγκες όλων των εκτυπώσεων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου