Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό την εποπτεία του Γιάννη Οικονόμου

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται υπό κρατική ομπρέλα αναλαμβάνει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο λόγος, βεβαίως, για την κρατική ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα οποία βρίσκονταν μέχρι πρότινος στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του πρώην πλέον υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιου.

Πριν από τον νέο υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το κομμάτι αυτό βρισκόταν στα χέρια του Στέλιου Πέτσα και για χρονικό διάστημα σχεδόν μίας ημέρας είχε περάσει στον παραιτηθέντα πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη. Ωστόσο, το έργο του βουλευτή Φθιώτιδας κάθε άλλο παρά στρωμένο με ροδοπέταλα θα είναι, αφού, πέραν του γεγονότος ότι θα αποτελεί τη φωνή της κυβέρνησης σε μια τόσο δύσκολη πολιτική και κοινωνική συγκυρία, θα έχει να αντιμετωπίσει και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΡΤ, με φόντο τα κακώς κείμενα των τελευταίων μηνών.

Από την παρατεταμένη αναστάτωση που επικρατεί στον ενημερωτικό τομέα λόγω των νούμερων τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και της αδυναμίας να δοθεί ισχυρό πολιτικό στίγμα (σ.σ.: ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Φώτης Καφαράκης βρίσκεται υπό κρίση από την αρχή κιόλας της σεζόν) μέχρι και τις αστοχίες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Βλέπετε, μπορεί κατά κοινή ομολογία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής να έχει συντελεστεί εμφανής πρόοδος σε όλα τα επίπεδα από την εποχή του «ΣΥΡΙΖΑ TV», ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημεία έντονου προβληματισμού για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί ήταν η πρόσφατη αγνόηση από σημαντικό αριθμό μόνιμων εργαζομένων της εντολής για ανάκληση των αδειών ενόψει των πυκαγιών σε Αττική και Εύβοια, στοιχείο που, εκτός των άλλων, προμηνύει και μια σειρά από πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπο στο άμεσο μέλλον το δίδυμο Ζούλα –
Γαμπρίτσου και, κατ’ επέκταση, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου