Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ουσιαστικές παρεµβάσεις από τον Θοδωρή Λιβάνιο

Óôéãìéüôõðï áðü ôï Ïéêïíïìéêü Öüñïõì Äåëöþí. ÐáñáóêåõÞ 14 Ìáéïõ 20021 (EUROKINISSI/ ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ )

Στην ενίσχυση των εφημερίδων προχωράει η κυβέρνηση, έπειτα από μεθοδικές κινήσεις και κατάλληλο σχεδιασμό του αρμόδιου υφυπουργού Θοδωρή Λιβάνιου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η απόφαση για τη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα ενισχυθούν οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιου, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, έπειτα από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε Μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ). Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς  τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα από 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση».

 

«Στόχος του προγράμματος», σύμφωνα με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του Ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε Μέσου».

 

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης και την καταβολή της ενίσχυσης λήγει την 31η/12/2021. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια καθοριστική χρονική περίοδο για τον Τύπο, δίνοντας ουσιαστική ανάσα στον κλάδο. Ωστόσο, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο αρμόδιος υφυπουργός επεξεργάζεται νομοσχέδιο αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία των εφημερίδων. Επί της ουσίας, θα πρόκειται για τον «οδικό χάρτη» πάνω στον οποίο θα κινούνται όσοι επιχειρούν στον κλάδο.

 

Το νομοσχέδιο Λιβάνιου επί της ουσίας έρχεται να εναρμονίσει τους νόμους με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να δώσει παράλληλα τέλος σε διαχρονικές παθογένειες και στρεβλώσεις. Σε
κάθε περίπτωση, ο κ. Λιβάνιος δείχνει να έχει και σχέδιο, αλλά και διάθεση να βοηθήσει τον πολύπαθο κλάδο των εφημερίδων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου