Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Επιθετικές εξαγορές media από τον Σταθόπουλο της Nova

Πρώτη η στήλη είχε αποκαλύψει την πρόθεση του ισχυρού άνδρα της ΒC Ρartners, Νίκου Σταθόπουλου, να επενδύσει στα media εντός και εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, γράφαμε ότι μετά
τη Nova φλερτάρει με την ιδέα να προχωρήσει στην εξαγορά digital ομίλου, ενώ εσχάτως κάποιοι δεν αποκλείουν να τον δούμε να συμμετέχει και στα συμβατικά media.

 

Το fund που διαχειρίζεται επιτυχώς ο Νίκος Σταθόπουλος διαθέτει αρκετά χρήματα προς αξιοποίηση και στον χώρο των Μέσων. Μάλιστα, η Nova φαίνεται ότι ήταν η αρχή για την παρουσία του στην Ελλάδα, αφού ήδη πληροφορίες τον θέλουν να μιλάει, εκτός από τη Wind, και για άλλα assets που σχετίζονται με τα Media. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει να καταγράφει το περιβάλλον και την κατάλληλη στιγμή θα «χτυπήσει».

 

Στο μεταξύ, η Telemach Hrvatska (πρώην TELE2) συμφώνησε στην εξαγορά του 54,3%των μετοχών της Optima Telekom  στην Κροατία. Πωλητές των μετοχών είναι η Hrvatski Telekom καιη Zagrebacka Banka (ZABA), που ελέγχουν στην Telemach Hrvatskaτο 17,4% και το 36,9% αντίστοιχα. Η Optima Telekom είναι ένας μικρός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.

 

Διαθέτει περίπου 125.000 πελάτες ευρυζωνικών συνδέσεων και 55.000 πελάτες συνδρομητικής τηλεόρασης. Είναι η πρώτη εξαγορά που πραγματοποιεί η κροατική Telemach Hrvatska, μετά την εξαγορά της πριν από έναν χρόνο από τη σερβική United Group, που ελέγχεται από την BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου. Η ίδια εταιρεία έχει αποκτήσει στη χώρα μας τηForthnet, γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές του Νίκου Σταθόπουλου στα Βαλκάνια δεν έχουν εξαντληθεί. Η United Group σκοπεύει να ξοδέψει περίπου 230 εκατ. ευρώ στην Κροατία σε επέκταση των δραστηριοτήτων της και εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου