Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η στάση εργασίας στην «Αυγή» και το αδιέξοδο

Μαχαίρια στην καρδιά της ρητορικής που επιχειρεί να αρθρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα για τη λειτουργία των Μedia στην Ελλάδα, αλλά και για τα οικονομικά ανοίγματα της Ν.Δ., συνιστά η στάση εργασίας στην οποία προχώρησαν στα μέσα της εβδομάδας οι εργαζόμενοι στην «Αυγή». Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει τα ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Κουμουνδούρου μετά την τελευταία διετία, οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τις εκλογές, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

 

Βλέπετε, εκτός της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα -και περισσότερο δομικά- προβλήματα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο», με τις φωνές που κάνουν λόγο για αναστολή της λειτουργίας του να καθίστανται όλο και πιο ηχηρές. Σε ό,τι αφορά την «Αυγή», επρόκειτο για μια απολύτως προαναγγελθείσα εξέλιξη, που αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των αντίστοιχων πρωτοβουλιών των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα και ομαλοποίηση της μισθοδοσίας τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ του ηγετικού πυρήνα της Κουμουνδούρου και του διευθυντή του φύλλου, Αγγελου Τσέκερη, τον οποίο και
κατηγορούν για μειωμένα ανακλαστικά όσον αφορά τον έλεγχο των αντιδράσεων, αλλά και για δημιουργία αρνητικού κλίματος και εντυπώσεων, με φόντο την επιμονή του στη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του εντύπου. Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται κάποια λύση στον ορίζοντα, αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να σηκώνει κεφάλι πολιτικά, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο περιβάλλον Τσίπρα δεν αποκλείουν να επικρατήσουν οι φωνές που ζητούν άμεση περιστολή του λειτουργικού κόστους, αρχικά μέσω της διατήρησης μόνο της κυριακάτικης έκδοσης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου