Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Έρχονται µέσα στο 2022 οι άδειες του ραδιοφώνου

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τα ζητήματα των ραδιοφωνικών σταθμών πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιου . Στη εναρκτήρια συνάντηση των εργασιών της ομάδας, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει παραδώσει το πόρισμά της, τέθηκε το γενικό πλαίσιο των ζητημάτων που θα κληθεί να εξετάσει, μεταξύ των οποίων ο χάρτης συχνοτήτων, τα πάρκα κεραιών και η νέα πραγματικότητα που δημιουργούν, και για το ραδιόφωνο, οι τεχνολογικές εξελίξεις.

 

Αν και καταληκτική ημερομηνία, με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο, είναι ο Ιούνιος του 2023, ο αρμόδιος υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν η διαδικασία της αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, να πραγματοποιηθεί εντός του 2022. Προς αυτήν, άλλωστε, την κατεύθυνση κινείται και η κυβερνητική εντολή προς τον επικεφαλής της ομάδας Αλέξανδρο Οικονόμου. Επί της ουσίας, από τη στιγμή που θα παραδοθεί το πόρισμα, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφώνων, που θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στα πρότυπα εκείνης των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Πέραν των τεχνικών ζητημάτων, που προέχουν σε αυτήν τη φάση, στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά και την πρόταση για άδειες περιφερειακής εμβέλειας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ραδιοφωνικός χάρτης θα «χωριστεί» στη λογική των αυτοδιοικητικών περιφερειών.

 

Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα τεθεί σε δεύτερη φάση σε διαβούλευση από τον Θοδωρή Λιβάνιο, που δείχνει διάθεση να βρει βιώσιμες και πρακτικές λύσεις, που θα δώσουν τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος. Στην πρώτη συνάντηση παρουσία του αρμόδιου υπουργού παρέστησαν και οι γενικοί γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου, και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Σταβέρης, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μασσέλος.

 

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Πανελλήνια Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Πρόεδρος της ομάδας εργασίας έχει οριστεί ο Ειδικός Επιστήμονας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αλέξανδρος Οικονόμου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου