Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Ο Dior στην Ακρόπολη

Επιτέλους το δύσκαμπτο και δυσκοίλιο ΚΑΣ είπε το «ναι» και ο Οίκος Dior ετοιμάζεται για μια μεγαλειώδη φωτογράφηση σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης.

Μια τεράστια και δωρεάν προβολή της Ελλάδας σε όλη τη Γη από τον κορυφαίο οίκο μόδας δεν είναι μικρό πράγμα. Από τότε που μάθαμε γι’ αυτή τη φωτογράφηση περιμέναμε με αγωνία τι θα απαντήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η απάντηση ευτυχώς ήταν θετική και έτσι στις 14 και 15 Ιουνίου θα έρθει όλο το γαλλικό συνεργείο (σκηνοθέτες, μοντέλα, στυλίστες, φωτογράφοι, εκπρόσωποι του Οίκου Dior, δημοσιογράφοι κ.τ.λ.) για να παρουσιάσουν την καλοκαιρινή συλλογή σε όλο τον πλανήτη, με φόντο την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία στη Νεμέα.

Λένε πως θα γίνει και πασαρέλα στο Καλλιμάρμαρο. Και ενώ εγώ όλο αυτό το θεωρώ μια πρώτης τάξεως παγκόσμια, δωρεάν διαφήμιση, υπάρχουν κάποιοι που ξερνάνε χολή. Χωρίς να βάλουν το μυαλουδάκι τους να δουλέψει, άρχισαν την «αντιπολίτευση» και τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια. Και λένε ότι ο Παρθενώνας δεν χρειάζεται τον Dior για να αναδειχτεί, πως ο Παρθενώνας είναι ναός και θέλει σεβασμό και κάτι τέτοιες π@@@ριές.

Κανείς δεν είπε, κούκλες μου, πως θα αναδείξει ο Οίκος Dior το κορυφαίο αρχαίο μνημείο… απλά θα το διαφημίσει. ΔΩΡΕΑΝ παγκόσμια διαφήμιση θα κάνει… Γκε-γκε; Ο κορυφαίος και κλασικός οίκος μόδας του κόσμου θέλει να συνδέσει τη νέα του κολεξιόν με τις κλασικές αρχαιότητες της Ελλάδας. Πού βλέπετε κάτι κακό και άσχημο; Το είχε ξανακάνει ο ίδιος ο Christian Dior πριν από 70 χρόνια, το 1951.

Εμένα δεν με πειράζει καθόλου να γίνει φωτογράφηση. Για Dior μιλάμε, όχι για την J.Lo με τα κουρέλια της, που της είχαν επιτρέψει να φωτογραφηθεί στο μνημείο πριν από μερικά χρόνια. Σε όλα τα μνημεία του κόσμου γίνονται διάφορα… Θυμάστε το 2019 την τεράστια επίδειξη των Dolce & Gabbana στην Κοιλάδα των Ναών, στη Σικελία; Αλλά, θα μου πεις, εδώ που κυριαρχεί η στενομυαλιά, οι ξερόλες και οι μπουρδολογίες, κάποιοι πάντα θα έχουν αντιρρήσεις…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου