Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Ο πρίγκιπας του «Survivor»

 

Βουρκωμένος παρακολούθησα κι εγώ την υποδοχή που επεφύλαξε ο κόσμος της Ρόδου στον πρίγκιπα του «Survivor». Μια υποδοχή με πλήθος κόσμου, πανό, πυροτεχνήματα και ουρλιαχτά: «Αού, αού, αού». Είχα μείνει άφωνος. Οπως τότε, το καλοκαίρι του 2017, που κοντέψαμε να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Σκιάθου και από «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» να το μετονομάσουμε σε «Ντάνος».

 

Ο Τζέιμς Καφετζής επέστρεψε στη Ρόδο με «πριγκιπικές τιμές». Αποθεώθηκε από τους θαυμαστές του, που του ετοίμασαν πανηγυρική υποδοχή, με συνθήματα, βεγγαλικά και δυνατή μουσική. Μέχρι μπλουζάκια είχαν τυπώσει, ρε φίλε! Ο Τζέιμς Καφετζής είναι διάσημος επειδή εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό reality. Και ο όχλος ξελαρυγγιάζεται… «Αού, αού, αού».

 

Δεν έχω κάτι εναντίον του συγκεκριμένου παιχνιδιού ή του Τζέιμς Καφετζή -του πρίγκιπα-, αλλά εμείς ως λαός αυτό είμαστε; Υποδεχόμαστε στο αεροδρόμιο παίκτη reality show της τηλεόρασης λες και είναι Ολυμπιονίκης; Ποιο είναι το επίτευγμα αυτού του παιδιού που του αξίζει μια τέτοια υποδοχή; Τι έκανε; Φαντάζομαι πως, αν είχε πάρει Οσκαρ ή Νόμπελ, αν ήταν επιστήμονας που είχε κάνει κάποια ανακάλυψη για το κοινό καλό, δεν θα είχε τέτοια υποδοχή.

 

Αν δείτε βίντεο με όλους αυτούς που τον υποδέχτηκαν, αν δείτε τις εκφράσεις άγχους αλλά και λατρείας, κυρίως νεολαίων, θα τα χάσετε. Νέοι άνθρωποι που ζουν τη ζωή τους σκυμμένοι πάνω
από το κινητό τους, που έχουν τεράστια έλλειψη μόρφωσης, παιδείας και ινδαλμάτων, να τον φωτογραφίζουν και να προσπαθούν να τον δουν από κοντά, να τον αγγίξουν. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βάλει κάποιο νόμισμα στο εμβολιασμένο μπράτσο τους να δουν αν… μαγνητίζεται.

 

Ο Τζέιμς Καφετζής γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι ήρωας και, επειδή έχασε στο παιχνίδι, για να τον παρηγορήσουν, του φώναζαν «πρίγκιπα της καρδιάς μας και νικητή» (!), ανάβοντας πυροτεχνήματα που είχαν ξεμείνει απ’ το Πάσχα, ενώ ο ήρωας (Θε μου, ’σχώρα με) σχεδόν έβαλε τα κλάματα! Οσοι μίλησαν στις κάμερες είπαν: «Είναι νικητής της καρδιάς μας… Ενα πρότυπο για μικρούς και μεγάλους».

Σίγουρα δεν είμαστε καλά. Σίγουρα περιβαλλόμεθα από ανεγκέφαλους. «Αού, αού, αού»…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου