Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Το σχέδιο Λιβάνιου για τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες

Τελείως διαφορετικό είναι για την κυβέρνηση το θέμα των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών σε σχέση με αυτό των θεματικών. Βλέπετε, σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέτωπο, μοιραία έχει
περάσει σε δεύτερο πλάνο, αφού αφενός τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αφετέρου η κατάσταση με τoν COVID καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την εξεύρεση επιχειρηματιών που θα ενδιαφερθούν σοβαρά, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

 

Η αδειοδότηση των καναλιών της ελληνικής περιφέρειας, όπως προαναφέρθηκε, είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση, που εκτός των άλλων έχει σημαντικές θεσμικές διαστάσεις, ενώ ταυτόχρονα απαντά στην πανθομολογούμενη ανάγκη διαχωρισμού των υγιών τηλεοπτικών επιχειρήσεων από φαινόμενα τυχοδιωκτισμού που μαστίζουν τον χώρο.

 

Σε αυτήν ακριβώς τη λογική κινούνται οι προβλέψεις του πρόσφατου νόμου Λιβάνιου, αλλά και οι πρωτοβουλίες που δρομολογεί ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε απόλυτη συνεννόηση βεβαίως με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο επί της διαδικασίας. Οι γνωρίζοντες μάλιστα λένε πως ίσως να έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις από το καλοκαίρι και μετά, οπότε και δεν θα υπάρχει με την ίδια δυναμική στην κυβερνητική εξίσωση ο παράγων της πανδημίας.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου