Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Η Επανάσταση του 1821 στο Mega

Η μεγάλη παραγωγή 21 συνολικά ιστορικών ντοκιμαντέρ «’21: Η επανάσταση των Ελλήνων» του Γιώργου Π. Μαλούχου με παρουσιαστή τον Τάσο Νούσια, κάνει πρεμιέρα στο Mega την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 00.10.

 

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην ιστορία και στους τόπους του Αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων. Δεκάδες κορυφαίοι Ελληνες και ξένοι ειδικοί αναλύουν τα γεγονότα και αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της Επανάστασης, ενώ σπάνια ντοκουμέντα του Αγώνα αποκαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του.

 

Παράλληλα, το «’21» ζωντανεύει ξανά τα πρόσωπα, τις μάχες, τον πόνο και τη δίψα των Ελλήνων για ελευθερία. Κύριο πυλώνα της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ συνιστά το μοναδικής αξίας Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «Ελεύθερο Βήμα» – «Το Βήμα» (από το 1922) και τα «Αθηναϊκά Νέα» – «Τα Νέα» (από το 1931). Το 2021, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση, «Τα Νέα» κλείνουν και εκείνα τα δικά τους πρώτα 90 χρόνια, ενώ το 2022 «Το Βήμα» συμπληρώνει την πρώτη του εκατονταετία.

Στο Ιστορικό Αρχείο τους περιλαμβάνεται πλήθος θεμελιακής σημασίας κειμένων για τον Αγώνα του 1821. Μέσα από το άγνωστο αυτό σήμερα υλικό ιχνηλατείται πώς ο Ελληνισμός έβλεπε διαχρονικά την Επανάσταση, όχι μόνον τώρα, αλλά εδώ και 100 χρόνια, από την εποχή της πρώτης εκατονταετηρίδας της Επανάστασης. Πρόκειται για υλικό με εξαιρετική ιστορική και όχι μόνο σημασία.

 

Το πρώτο επετειακό επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην έναρξη και στο τέλος του Αγώνα: στον αρχηγό της Επανάστασης, Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεκίνησε την επανάσταση τον Φεβρουάριο του 1821, και στον αδελφό του, Δημήτριο, ο οποίος έδωσε την τελευταία μάχη του Αγώνα τον Σεπτέμβριο του 1829.

 

Από τη στήλη της Ντέπυς Γκολεμά στο ένθετο “Secret” στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου