Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Και πάλι σε κοινή γραµµή Τσίπρας και Σαββίδης

Πλέον, δεν θα συζητάμε πότε η επίσημη κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», και η «Δημοκρατία» του Γ. Φιλιππάκη βρίσκονται σε κοινή γραμμή, αλλά πότε δεν ισχύει αυτό. Για παράδειγμα, αμφότερα τα έντυπα κυκλοφόρησαν το πρωί της Τετάρτης με πρωτοσέλιδο τίτλο περί «πανικού στο Μέγαρο Μαξίμου». Φυσικά, το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

 

Αντίθετα, έχει σοβαρές προεκτάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την τακτική των εγχώριων ΜΜΕ που παραδοσιακά διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα και με την αναθέρμανση των πολιτικών συμμαχιών με τους ιδιοκτήτες τους. Βλέπετε, εκτός από στενός προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο εκδότης της «Δημοκρατίας», της «Εστίας» και της «Espresso» είναι πλέoν στενός συνεργάτης και του Ιβάν Σαββίδη, ως μέλος του Δ.Σ. του Open, και μάλιστα με αυξημένο γόητρο και αρμοδιότητες στην Παιανία, αφού έχει πια λόγο επί παντός επιστητού.

 

Από την πρώτη στιγμή, η εμπλοκή Φιλιππάκη στον τηλεοπτικό σταθμό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ ερμηνεύθηκε ως μια ξεκάθαρη πρόθεση επιστροφής του ενημερωτικού τομέα και κατ’ επέκταση προσωπικά του επιχειρηματία στην αντιμητσοτακική επιχειρηματολογία που είχαν προεκλογικά, καθώς οι προσωπικές επιθέσεις των εφημερίδων του εκδότη κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του είναι στην ημερήσια διάταξη εδώ και χρόνια.

 

Πλέον, το σχετικό παζλ διαμορφώνεται πλήρως, αφού με την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίξει δυνατά σε αυτή τη φάση το χαρτί της αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και  συνολικά της χώρας η στήριξη των ΜΜΕ με τα οποία υπάρχουν διαχρονικά κοινοί κώδικες είναι, αν μη τι άλλο, χρήσιμη και επιβεβλημένη.

 

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να υπάρχουν εκ νέου κοινά ενδιαφέροντα και επιδιώξεις, με φόντο τα χατίρια που φέρεται να ζήτησε ο ομογενής επιχειρηματίας από τον κυβερνητικό παράγοντα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνουν. Για την ιστορία, μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του Open στα μέσα της εβδομάδας…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου