Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Το ενδιαφέρον Μελισσανίδη για τη «Ναυτεµπορική»

Αυξημένο  είναι το επιχειρηματικό ενδιαφέρον (όπως αποκάλυψε το οικονομικό site powergame.gr) για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυτεμπορικής», που, ως γνωστόν, βρίσκεται σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Μάλιστα, οι αδελφές Αθανασιάδου αυτή την περίοδο προσπαθούν να ματαιώσουν τη σχετική διαδικασία, μήπως και καταφέρουν να πετύχουν «απευθείας» ένα deal με τους ενδιαφερομένους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πλησιάσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζητώντας να περάσει μια ρύθμιση (όπως και έγινε) που ουσιαστικά θα ματαιώνει τη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης.

 

Παράλληλα, έχουν προσεγγίσει διάφορους επιχειρηματίες θέλοντας να έχουν τον πρώτο λόγο στην όλη διαδικασία. Ηδη, μάλιστα, εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον, αφού, εκτός από τον Θέμη Αλαφούζο της «Καθημερινής» (ενδιαφέρεται κυρίως για το site και την εφημερίδα) και τον Βαγγέλη Μαρινάκη της Alter Ego (θέλει πιεστήριο, εφημερίδα και site), στην κούρσα για τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής» έχουν μπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος της DPG (μόνο για το site), ο Δημήτρης Μάρης της 24MEDIA (για το domain της «Ναυτεμπορικής», δεδομένου ότι δεν διαθέτει οικονομικό portal) και μια κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Vegata Ηoldings, που, σύμφωνα με το powergame.gr ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

 

Είναι η ίδια που πριν από χρόνια συμμετείχε στον αντίστοιχο διαγωνισμό για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Επειδή ο «Τίγρης» δεν έχει μέχρι στιγμής καμία εμπλοκή με τα media, το σχετικό ενδιαφέρον, εκ των πραγμάτων, συνδέεται από τους υποψιασμένους της πιάτσας με κάτι δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν στη «Δημοκρατία» του φίλου Γιάννη Φιλιππάκη και στο οικονομικό site bankingnews.gr του Πέτρου Λεωτσάκου, με τον οποίο (επίσης) συνδέεται ο Μελισσανίδης. Οι δύο φίλοι του Μελισσανίδη, για διαφορετικούς λόγους, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα ιμάτια της «Ναυτεμπορικής».

 

Ο μεν εκδότης της «Δημοκρατίας» θα ήθελε να αποκτήσει την εκτυπωτική μονάδα και, φυσικά, το site και τον τίτλο της ιστορικής εφημερίδας, ο δε ιδιοκτήτης του bankingnews το site του ιστορικού ομίλου. Το ενδεχόμενο πίσω από το επενδυτικό ενδιαφέρον του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ να βρίσκεται η επιθυμία των δύο φίλων του είναι κάτι περισσότερο από ορατό.

 

Πέραν τούτου, η εμπλοκή Μελισσανίδη στον διαγωνισμό στάθηκε αφορμή για να αναζωπυρωθούν οι φήμες που τον θέλουν να συμπορεύεται και στα media με τον ιδιοκτήτη του Open, Ιβάν Σαββίδη. Ενισχυτικά προς την κατεύθυνση αυτή λειτούργησε η πρόσφατη απόφαση του ομογενούς επιχειρηματία να «διορίσει» στο Δ.Σ.
του Open τον στενό φίλο του κ. Μελισσανίδη και εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου