Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Λιγνάδης-gate

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, γεννημένος το 1964 και γιος του κριτικού θεάτρου και συγγραφέα Τάσου Λιγνάδη. Εχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εχει εργαστεί στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις.

 

Τον Αύγουστο του 2019 -λόγω του φίλου του, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη- ορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Και τώρα παραιτήθηκε και η παραίτησή του έγινε δεκτή.

 

Γιατί παραιτήθηκε; Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο ίδιος, αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από φήμες και αναφορές στο πρόσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες. Χαρακτηρίζοντάς τες «προσωπικές επιθέσεις» και κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες.

Μάλιστα, γράφει πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει. Δηλαδή, παραιτήθηκε λόγω φημών; Πρωτάκουστο!

 

Εγώ πάλι πιστεύω πως αναγκάστηκε να παραιτηθεί για τρεις λόγους:

1. Επειδή έφαγε χοντρό κράξιμο που ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου ενέκρινε παραστάσεις που ή σκηνοθετούσε ο ίδιος είτε έπαιζε ως ηθοποιός.

2. Επειδή προσέλαβε τον αδελφό του στο Εθνικό με 1.705 ευρώ τον μήνα.

3. Επειδή οργιάζουν social media και sites – γράφοντας για καταγγελίες εναντίον του. ΣΟΚ!

 

• Κάποιος πατέρας πήγε σπίτι του και τον μαχαίρωσε, ενώ έχουν γίνει κι άλλες καταγγελίες. Επίσης υπάρχει και άλλη μία σοβαρή καταγγελία 19χρονου ηθοποιού.

• Στις δύο σημαντικότερες και μεγαλύτερες φετινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου («Μακμπέθ» και «Πέρσες»), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν – όπως όλες– με χρήματα του ελληνικού λαού, ο Δημήτρης Λιγνάδης διόρισε σκηνοθέτη τον εαυτό του και στη μία εξ αυτών και πρωταγωνιστή.

• Η τελευταία πράξη… ευγνωμοσύνης προς το σύστημα που τον διόρισε ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ήταν να προσλάβει τον αδερφό του, Γιάννη Λιγνάδη, φιλόλογο και εκπαιδευτικό, ως ηθοποιό στο Εθνικό Θέατρο (με μηνιαίο μισθό μάλιστα 1.705 ευρώ).

 

Αυτά εν ολίγοις για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του. Η Μενδώνη όμως ακόμα να παραιτηθεί… Παραμένει ακλόνητη στη θέση της και παρακολουθεί τις «φήμες» να θεριεύουν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου