Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Στη Βουλή ο νόμος για τα ΜΜΕ

Στον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιο, πέφτει ο κλήρος για την ολοκλήρωση του πλαισίου των διατάξεων που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, πουεπεξεργάζεται εδώ και καιρό η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η στήλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει -εκτός των άλλων- στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του και τα media που βρίσκονται υπό κρατική ομπρέλα. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, η κατάθεση του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο προβλέπετει τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες.

 

Η αρχική προετοιμασία είχε γίνει ως γνωστόν από τον προηγούμενο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, όμως μια σειρά ζητημάτων που προέκυψαν είτε από τις οργανώσεις των δημοσιογράφων (χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα με τα μπλοκάκια για τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών) είτε ακόμη και από την πλευρά των καναλαρχών (σημείο τριβής η πρόβλεψη που θα έδινε τη δυνατότητα στο Μακεδονία TV του Θοδωρή Κυριακού να καταστεί διά της πλαγίας κανάλι γενικού περιεχομένου), ήταν μεταξύ των παραγόντων εκείνων που προκάλεσαν καθυστερήσεις όσον αφορά την προώθηση των σχετικών νομοθετημάτων. Τα συγκεκριμένα μέτωπα συνιστούν κεντρικούς πυλώνες αναφορικά με πιθανές διορθώσεις, βελτιώσεις και προσθήκες που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τις διατάξεις που βγήκαν σε διαβούλευση.

 

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο Θ. Λιβάνιος θα έχει υπό την εποπτεία του, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νόμου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, και τις ανοικτές υποθέσεις αδειοδοτήσεων, που αφορούν τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς διαύλους, τα ραδιόφωνα, αλλά και το κομμάτι της προκήρυξης των θεματικών αδειών. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, η εν λόγω διαδικασία θα προβλέπει δημοπράτηση των συχνοτήτων στα πρότυπα των τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου