Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Πρώην Σταρ Ελλάς στο μονοπάτι του Θεού

Της Σάσας Σταμάτη

 

Φαίνεται ότι τη Λένα Παπαρρηγοπούλου την έχασε το μόντελινγκ και την κέρδισε η συγγραφή των θεολογικοκοινωνικών βιβλίων.

 

Εχει εντυπωσιακή παρουσία, με άψογες αναλογίες και γαλαζοπράσινα μάτι. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που πριν από
19 χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς. Όσo για την ενασχόληση με το μόντελινγκ της low profile Λένας Παπαρρηγοπούλου, απογόνου της οικογένειας του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δ. Παπαρρηγόπουλου, φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Συμμετέχοντας σε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, εκείνη την εποχή, στη χώρα μας πρακτορεία μοντέλων, το Ace Models, στέφθηκε το 2002 Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πολλά υποσχόμενη, κατάξανθη και σέξι Κατερίνα Γεωργιάδου.

 

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου, μετά το πρώτο της βιβλίο «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας» από τις Εκδόσεις «Πεδίο», το οποίο αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες στωικούς φιλοσόφους Ζήνωνα και Κλεάνθη, ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο θεολογικοκοινωνικού περιεχομένου.

 

Η δίμετρη καλλονή μιλάει στην «ΟΝ time» για το νέο της εγχείρημα: «Πρόκειται για μια άλλη οπτική για την ομορφιά, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, τον Θεό. Η συγγραφή αυτού του βιβλίου κράτησε πέντε χρόνια. Ξεκινάω να γράφω ένα βιβλίο όταν αισθάνομαι ότι έχω να πω κάτι σημαντικό, να μεταδώσω ένα μήνυμα, να μεταλαμπαδεύσω μια γνώση που θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους.

Στην πορεία της συγγραφής αλλάζουν κάποιες από τις πληροφορίες και το εξελίσσω ακόμη περισσότερο μέχρι να σταματήσω να γράφω, όπου νιώθω ότι είναι έτοιμο το βιβλίο. Έχοντας βιώσει ωραίες εμπειρίες, αλλά και δύσκολες στιγμές, προσπαθώντας να γνωρίσω τον εαυτό μου και έπειτα να τον αποδεχτώ και να τον αγαπήσω, να εξηγήσω τις συμπεριφορές των ανθρώπων που με πλήγωσαν, να κατανοήσω γιατί με απασχολεί τόσο πολύ το βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης και γιατί χρειαζόταν πάντα να βρω μια ισορροπία, ώστε να μπορώ να συναναστρέφομαι με τους άλλους ανθρώπους, αλλά και ένας βαθύτερος πόνος που αναγνώρισα, που δεν ήταν άλλος από αυτόν της ανθρώπινης μοναξιάς -που βιώνει κανείς είτε βρίσκεται μόνος είτε έχοντας ανθρώπους γύρω του- όλα αυτά με οδήγησαν να ανακαλύψω ένα δικό μου νόημα της ζωής, μια θεραπεία σε μια εσωτερική αρρώστια, μια ανακούφιση σε έναν παράδεισο που βρίσκεται τη γη και τα μετέφερα στο βιβλίο.

 

Την απόγνωση της στιγμής τη βιώνουμε ενίοτε ως θάνατο. Το αδιέξοδο της σχέσης, του γάμου (το προσωπικό αδιέξοδο οδηγεί στο αδιέξοδο της σχέσης), της δουλειάς. Για παράδειγμα, ψάχνουμε χρόνια να βρούμε έναν καλό
σύντροφο, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι ψάχνουμε χρόνια να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Καταλαβαίνουμε ότι για να έχουμε πρόβλημα με τον απέναντί μας κάτι μας ενοχλεί, άρα είναι ένα θέμα δικό μας. Στην πορεία της αναζήτησης όλων των απαντήσεων είχα σύντροφό μου τον Θεό, φίλο, αδερφό και υποστηρικτή.

 

Θεωρώ ότι ανεξαρτήτως ηλικίας και θρησκευτικής πεποίθησης, οι άνθρωποι το οφείλουν στον εαυτό τους να αισθάνονται ελεύθεροι και χαρούμενοι και αυτό προσπαθώ να μεταδώσω μέσα από το βιβλίο μου. Νιώθω ενθουσιασμένη που μου δίνεται για άλλη μια φορά η ευκαιρία να εκφραστώ μέσα από αυτό τον υπέροχο τρόπο, που είναι οι λέξεις και η γραφή».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου