Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Μαριλένα Γεραντώνη:Ξεφυλλίζοντας το άλμπουμ της ζωής μου

Της Σάσας Σταμάτη

 

Μετά από χρόνια έχει επιστρέψει στο Mega όπου παρουσιάζει τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ γράφει στην εφημερίδα «Το Βήμα»

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο κέντρο της, την όμορφη δεκαετία του ’80, την εποχή που, αν και
παιδιά δημοτικού, πηγαίναμε χωρίς τους γονείς μας στα πάρκα και στις πλατείες. Ως μοναχοπαίδι πήρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου. Θυμάμαι τα ταξίδια που κάναμε με αυτοκίνητο σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου, που επισκεπτόμασταν συνέχεια σε Ναύπακτο και Καλαμάτα. Τα καλοκαίρια… μόνο παιχνίδι και θάλασσα. Από τα τέλη Μαΐου μετακομίζαμε στο εξοχικό μας, αρχικά στη Ραφήνα κι έπειτα στο Ζούμπερι. Τότε που μετράγαμε τα παγωτά και τα μπάνια με τους καλοκαιρινούς φίλους και τα γόνατα ήταν γεμάτα ιώδιο από το ασταμάτητο παιχνίδι.

 

Η αγάπη μου για τις ξένες γλώσσες ξεκίνησε όταν πήγαινα ακόμη στο δημοτικό. Παρακολουθούσα ιταλικά και γαλλικά στην εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ, κρατούσα σημειώσεις σε τετράδιο κι έλεγα πως όταν μεγαλώσω, θα μιλάω πολλές γλώσσες και θα ταξιδεύω όλο το χρόνο.

 

Το 1999 με βρίσκει στο Παρίσι, για σπουδές στη Σορβόνη. Τα πρώτα μου χρήματα τα έβγαλα κάνοντας μαθήματα γαλλικών σε παιδιά δημοτικού, όταν επέστρεψα στην Αθήνα.

 

Το 2005 ήταν χρονιά-σταθμός για μένα, καθώς ήρθε στη ζωή μου η κόρη μου κι έκτοτε άλλαξαν όλα. Λίγους μήνες αργότερα έπιασα δουλειά στην ΕΡΤ, αρχικά στις Διεθνείς Σχέσεις. Ενώ εργαζόμουν, τελείωσα το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και έπειτα μεταπήδησα στο διεθνές ρεπορτάζ. Το 2008 πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα του Mega, όπου ασχολήθηκα με τις διεθνείς ειδήσεις. Το δεύτερο «πανεπιστήμιο» της ζωής μου. Λίγο αργότερα έρχονται τα «Παραπολιτικά» και το 2015 ο ΣΚΑΪ.

 

Ουσιαστικά, εκεί για πρώτη φορά βγαίνω μπροστά στο «γυαλί» και μου δίνονται ευκαιρίες επαγγελματικές, όπως η αποστολή στο τρομοκρατικό ταξίδι στη Νίκαια το 2016, η συνέντευξη με την Κάρλα Μπρούνι, τα πρώτα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου