Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Social µπάχαλο» του Νίκου Μουρατίδη

Χωρίς ίχνος διακριτικότητας

Η είδηση ότι έπιασαν τον Νότη Σφακιανάκη να οπλοφορεί και να έχει στην κατοχή του 2 (δύο) γραμμάρια κόκα έγινε αστραπιαία the talk of the country. Ολη η επικράτεια το πληροφορήθηκε αστραπιαία.

 

Σε άλλες περιπτώσεις -αν ήταν γιος κάποιου πολιτικού ή επιχειρηματία-, δεν θα έλεγαν όνομα με τίποτα. Μόλις όμως πιάσουν κάποιον καλλιτέχνη, αμέσως να τον κρεμάσουν στα μανταλάκια και αμέσως όλα τα σαρκοβόρα ερπετά των social media έτοιμα να τον ξεσκίσουν.

 

Μου έρχονται στον νου πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα: Από Διονύση Σχοινά και Γιώργο Μαζωνάκη μέχρι Νίκο Σεργιανόπουλο και Παντελή Παντελίδη. Ρόμπα τους έκαναν. Μόνο σε περιπτώσεις καλλιτεχνών βλέπουμε να δίνουν αμέσως τα ονόματα, χωρίς να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα του ανθρώπου που έχει οδηγηθεί σε σύλληψη και ειδικά πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δημοφιλία των καλλιτεχνών για να κερδίσουν αναγνωσιμότητα ή επισκεψιμότητα.

 

Ετσι και τώρα με τον Νότη, φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν τη σύλληψη αποκαλύπτοντας το όνομά του χωρίς καν να περιμένουν να πραγματοποιηθεί η δίκη. Χωρίς κανένα ίχνος διακριτικότητας. Η περίπτωση του Νότη Σφακιανάκη μού θύμισε όλες αυτές τις στιγμές που με θύμωσαν με τον διασυρμό κάποιων ανθρώπων στα ελληνικά ΜΜΕ. Το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε το όνομά του άμεσα με τη σύλληψή του με ξάφνιασε αρνητικά όσον αφορά στο κομμάτι της ανθρωπιάς και της ορθής δημοσιογραφίας.

Να μη μιλήσω για όλους αυτούς στα social media που έβγαλαν τη Δαμόκλειο Σπάθη κι άρχισαν να τον «σφάζουν». Το τι έγραψαν δεν λέγεται. Υπήρχαν και κάποιοι υποστηρικτές όμως:

● Ο Μαραντόνα με βουνά κόκες, όπλα και φυλακή, είναι Θεός! Ο Νότης με 2 γραμμάρια είναι εγκληματίας!
Την υπεράσπιση του Νότη ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος το πρώτο πράγμα που είπε ήταν:

 

● Δεν ήταν δική του η κόκα… Καινούργιο τσίρκο στα social.

 

Και για να τελειώνουμε: Δολοφόνοι, εκβιαστές, πλούσιοι, τοκογλύφοι, μπράβοι, παιδεραστές και δεν μάθαμε ποτέ ονόματα και μούρες… Τα έκρυψαν. Τον Νότη φάτσα φόρα αμέσως… Νταν στο κεφάλι, στο δόξα πατρί.

 

Καλημέρα στους επιλεκτικά πράττοντες και σ’ αυτούς που ανακάλυψαν την πυρίτιδα… προσφάτως

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου