Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

∆εν έχει να φάει η «Μαργαρίτα, η Μαργαρώ»! Αλήθεια ή ψέμα;

Τί συμβαίνει με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη; Με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη 17 Νοεμβρίου η κόρη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη ζητά βοήθεια. Γιατί όπως ανέφερε έχει φτάσει σε κατάσταση ένδειας, ζει στο σκοτάδι, αφού η ΔΕΗ της έχει κόψει το ρεύμα, μέσα στο κρύο και πεινάει. Δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι της για φαγητό, ισχυρίζεται! Ούτε γι’ αυτή, αλλά ούτε και τα 22 σκυλιά της και τις 35 γάτες της.

Ζει νηστική, μέσα στο κρύο, χωρίς ηλεκτρικό και ζητά τη βοήθεια του κόσμου. Εκπέμπει SOS, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι η μόνη λύση που της μένει είναι να πεθάνει: «Θα βάλω θηλιά στο λαιμό μου! Αυτό μόνο μου μένει να κάνω».

Στο Facebook

«ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΕΤΩΝ 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ.
Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, μα και τι να μαγειρέψω, χα, χα, χα, δεν έχω πια τίποτα, δεν έχω ψυγείο, μα αυτό έτσι κι αλλιώς είναι τελείως άδειο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης, 6943-286265 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ! HELP!!!!!»».

Η ανάρτησή της αυτή, εκτός από το αρχι- κό σοκ, προκάλεσε πλήθος σχολίων, κυρίως για το πώς είναι δυνατόν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη να πεινά, αλλά και πώς βγήκε να ζητήσει βοήθεια από τον κόσμο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, λόγω του
lockdown, έχει να δουλέψει ένα χρόνο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο χώρο του πολιτισμού, στον
οποίο δραστηριοποιείται και η ίδια, και η στάση της Πολιτείας, που δεν στηρίζει όπως λέει, τους καλλιτέχνες, την έχει φέρει σε ένα απίστευτο αδιέξοδο. «Μη νομίζετε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πλούσιος. Από το 2017 δεν υπάρ-
χουν πνευματικά δικαιώματα τα οποία εισέπραττε», δήλωσε η κόρη του μεγάλου δημιουργού στο Ράδιο Κρήτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη λέει ότι αυτή τη στιγμή ζει με τη βοήθεια φίλων και φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι της. Η μεγάλη αγωνία της είναι τι θα γίνουν οι 35 γάτες και τα 22 σκυλιά, τα οποία έχει μαζέψει και δεν μπορεί πλέον να φροντίσει.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μέχρι πρόσφατα χειριζόταν, ως διευθύντρια, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε συναυ-
λίες ανά την επικράτεια. Είναι η «Μαργαρίτα, η Μαργαρώ» στο τραγούδι του Μίκη, η αγαπημένη του κόρη. Η Μαργαρίτα,
που είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών, ζει μόνη της στο Βραχάτι Κορινθίας μαζί με τα ζωάκια της. Μάλιστα, στις 13 Οκτωβρίου που είχε χαθεί ένας σκύλος της, με ανάρτησή της στο facebook είχε ανακοινώσει ότι θα δοθεί και αμοιβή σε όποιον το βρει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της «ΟΝtime» με τη Μαργαρίτα, μας δήλωσε πως η κατάστασή της είναι όπως ακριβώς την
αναφέρει στην ανάρτησή της στο facebook και πως η πρώτη που ευαισθητοποιήθηκε είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη: «Τακτοποιήθηκε το θέμα της ΔΕΗ, όλα τα άλλα δεν έχουν τακτοποιηθεί. Το τακτοποίησε η κυρία Μαριάννα, να ’ναι καλά και την ευχαριστώ. Το χρέος στη ΔΕΗ ήταν 1.700 ευρώ για ένα χρόνο» συμπλήρωσε. (Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος στη ΔΕΗ ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ και η σύνδεση του ρεύματος έγινε μία μέρα πριν την καταβολή του ποσού για ανθρωπιστικούς λόγους).

«Από το υπουργείο Πολιτισμού είχατε κάποια επικοινωνία μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματός σας; Ενδιαφέρθηκαν να σας βοηθήσουν» τη ρωτήσαμε: «Όχι, τίποτα» απάντησε. Και συνεχίσαμε, ρωτώντας την: «Ο πατέρας σας, ο Μίκης Θεοδωράκης, γνωρίζει την κατάσταση; Έχετε κάποια επικοινωνία; «Βεβαίως το γνωρίζει, το παρακολουθεί και στεναχω-
ριέται πάρα πολύ» μας είπε η Μαργαρίτα.

«Δεν ντρέπομαι…»

Ωστόσο σε δηλώσεις στο e-reportaz αναφέρει: «Στις καλές εποχές έχω βοηθήσει πολύ κόσμο και δεν ντρέπομαι αλλά
απαιτώ κιόλας τη βοήθειά τους τώρα που την χρειάζομαι», ενώ μιλώντας στη Μαρκέλλα Μικέλη στο Ράδιο Ε103 ανέφερε
χαρακτηριστικά ότι δέχεται και χρήματα.

Όπως είπε, μία κυρία από τη Σαντορίνη της έστειλε 50 ευρώ, μία άλλη της ζήτησε το λογαριασμό της για να της κάνει κατάθεση και κάποιοι κύριοι από τον Πειραιά της τηλεφώνησαν για να δουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και να της στείλουν κι αυτοί ό,τι μπορούν. «Μέχρι εχθές δεν είχα τηλέφωνο, ούτε ρεύμα. Ζω κυριολεκτικά από τη φιλανθρωπία
των γειτόνων αλλά και όσων διαβάζοντας την αγωνιώδη έκκλησή μου στέλνουν χρήματα ή τρόφιμα. Δεν ντρέπομαι που ζητώ
βοήθεια. Μου λείπουν περισσότερο τα χρήματα αλλά και φυσικά τα τρόφιμα».

«Ο πατέρας μου όταν έκανα τη δημόσια έκκληση θύμωσε αλλά δεν με νοιάζει. Τον προσέχει η γραμματέας του και διάφοροι
φίλοι. Πηγαίνω δύο φορές την εβδομάδα και τον βλέπω στην Αθήνα. Με πηγαίνουν από καλοσύνη χωρίς χρήματα γιατί
το δικό μου αυτοκίνητο είναι ανασφάλιστο», αναφέρει.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΟΥ ∆ΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ: «ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ…»

Και ενώ κάποιοι έσπευσαν να της συμπαρασταθούν και να τη βοηθήσουν, τα μηνύματα κάποιων άλλων μέσω των social
media ήταν επικριτικά και δεν δείχνουν να το πιστεύουν.

-«Μαργαρίτα μου να είσαι καλά. Πραγματικά είχα πάρα πολύ καιρό να γελάσω τόσο πολύ. Ωραίο το αστείο σου!».

-«Ξεφτιλίζεις το όνομα του Μίκη με τον πιο απαίσιο τρόπο. Έχεις πιάσει τον πάτο της αναξιοπρέπειας. Σύνελθε».

-«Αδυνατώ να το πιστέψω. Παρόλα αυτά πείτε μας πώς να βοηθήσουμε».

-«Κοινωνικό πείραμα;».

-«Αν δεν έχεις να φας, πούλησε κανένα ακίνητο από αυτά που σας έχει πάρει ο πατέρας σου και φάτε. Είναι ντροπή να ξεφτιλίζεις το Μίκη που τον έχει όλη η υφήλιος Θεό. Ντροπή».

-«ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ.

-Πόσο κατώτεροι είναι οι επίγονοι του Μίκη Θεοδωράκη. Η Μαργαρίτα και ο γιος προφανώς ξεκοκαλίζουν χρόνια τώρα τη μεγάλη περιουσία του Θεοδωράκη και σήμερα δεν τους φτάνουν τα δικαιώματα που εισπράττουν, οι συντάξεις του Μίκη τόσο από τη δουλειά του όσο και του Βουλευτή για πολλές τετραετίες….. Ελπίζω το Υπουργείο να μην προστρέξει στις ανοησίες».

-«Είναι 62 ετών, δεν δούλεψε ποτέ της για να κατοχυρώσει μια σύνταξη όπως κάνουμε όλες? Περίμενε να ζει μια ζωή από τις συναυλίες και τα έσοδα του πατέρα της? Ντροπή της! Τί θέλει τα γατιά και τα σκυλιά αφού η ίδια δεν έχει τα προς το ζην;».

-«Υπάρχει μητέρα αυτή την στιγμή που έμεινε άνεργη και τα παιδιά της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αν θέλετε βοηθήστε κ αυτά τα παιδάκια».

«Δυστυχώς κληρονόμησα τα σπίτια»

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλά για ανέχεια. Είχε μιλήσει για τη ζωή της, που «είναι πια ένας αγώνας επιβίωσης» στον Αντώνη Μποσκοΐτη («Κουτί της Πανδώρας»), στις 5 Ιουνίου του 2019. Στη συνέντευξή της αυτή είχε μιλήσει και για τη σχέση της με τα λεφτά, η οποία όπως έλεγε ήταν μια δυστυχία. «Είναι μία δυστυχία… Εγώ δυστυχώς κληρονόμησα τα σπίτια που έφτιαξε ο πατέρας μου με τον κόπο του και τον ιδρώτα του. Πρέπει όμως να συντηρηθούν και έγινα σκλάβα του χρήματος ακριβώς για τη συντήρησή τους. Δουλεύουμε τα καλοκαίρια και μετά από κάθε Δεκέμβρη, είμαστε ταπί. Με δανεικά! Κρατάμε τεφτεράκι στον κρεοπώλη, στο φαρμακείο. Είμαστε σε φρικτή κατάσταση, γιατί πώς; Από πού να τα βρούμε τα λεφτά;».

Η ίδια, βέβαια, διαχειρίζεται και τον «Ρωμανό», τον εκδοτικό οίκο, όπου έχουν περάσει τα πνευματικά δικαιώματα από όλα τα έργα του πατέρα της, όπως έλεγε. «Νομίζει ο κόσμος πως ο πατέρας μου είναι ο Ρότσιλντ της Ελλάδας. Κάποια
χρήματα, γύρω στις 200 – 300.000, που είναι αστεία για κάποιους άλλους, φαγωθήκανε μέσα στα χρόνια. Από το 2017 έχει να πληρωθεί ο πατέρας μου από την ΑΕΠΙ εκεί που ζούσε απ’ τα δικαιώματά του. Δεν πωλούνται πια δίσκοι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι με εταιρείες στο διαδίκτυο, αλλά κι εκεί δεν μετράει το “καλάθι” όσο το “πάτημα”, το κλικ. Ε, μέσα σ’ αυτό το κλικ δεν ανήκουν οι συνθέτες. Δεν έπρεπε να παίρνει και ο πατέρας μου το κατιτί,
εκεί που παλιά έπαιρνε ένα 10 – 12% για κάθε δίσκο;».

Λίγες μέρες αργότερα σε άλλη της συνέντευξη στη Ρενέ Σαραντινού στο «ΛΟΙΠΟΝ» είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πατέρας της δεν θέλει να το λέει αυτό. «Η επιβίωση, το λέω, ενώ ο πατέρας μου
μου είπε: “Δεν πρέπει να το λες”. Δουλεύω πολλά χρόνια, μου αρέσει, αλλά όταν φτάνεις σ’ ένα σημείο να μην έχεις δουλειά ή να δουλεύεις και να μην μπορείς να ζήσεις, να είναι λίγα τα χρήματα… Αυτό με έχει κουράσει, είμαστε 10 χρόνια στην κατάσταση αυτή. Αυτή η δυσκολία μ’ έχει διαλύσει, είμαι ένα άτομο που δεν θα πάρει σύνταξη, γιατί από ένα σημείο και μετά έπαψα να είμαι στο ΙΚΑ. Δεν θα έχω σύνταξη, δεν υπάρχει δυνατότητα να είμαι στο ΙΚΑ».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου