Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ο Γιάννης Γαλάτης προσεύχεται για τη Μύκονο

Της Σάσας Σταμάτη

 

Ο Γιάννης Γαλάτης προσεύχεται στο Ασπρονήσι, όπως λέει χαρακτηριστικά, το οποίο και λατρεύει. Ο ίδιος μιλάει στην «ON time» για τις δύσκολες στιγμές αλλά και τι περιμένει πώς και πώς. «Όσο λογικός και να είσαι και ψύχραιμος, όταν βλέπεις τον τόπο σου, το λαμπερό αυτό νησί, το Ασπρονήσι, τη Μύκονο με τη ζωή, τον πλούτο, τη διασκέδαση, τα όνειρα των ανθρώπων να καταστρέφονται, παθαίνεις σοκ και βλέπεις μια πίκρα, μια μελαγχολία και περιμένουμε με αγωνία την ελπίδα να ξαναγίνει το νησί μας όπως ήταν.

 

Όπως και τα υπόλοιπα νησιά μας. Βιβλική οικονομική καταστροφή. Περιμένουμε με αγωνία και την ελπίδα να ξαναζήσουμε το παραμύθι αυτό της Μυκόνου. Ας κάνουμε μια λιτανεία ανθρώπινη στη μάνα φύση. “Θεέ μου, να ανάψουν τα φώτα του ουρανού, να ανάψουν τα καντήλια στην Άνω Μερά και όλη τη Μύκονο, να ψάλουν οι καλόγεροι μπαλάντες στη μάνα φύση. Σήκω, Απόλλωνα θεέ μου, να σώσεις όλη την Ελλάδα. Θα ξαναπούμε καλημέρα Ασπρονήσι».

 

Με το δικό του μοναδικό χιούμορ εξηγεί γιατί δεν ξέρει κανείς την ηλικία του, αλλά παραδέχεται πως δεν φοβάται το θάνατο: «Έχω ξεχάσει την ηλικία μου, δεν τη θυμάμαι καθόλου. Γιατί όπως λένε οι γιατροί και τα γεγονότα, πρώτα θα φύγουν οι μεγάλοι και μετά οι μικροί. Προτεραιότητα έχουν οι μεγάλοι για την άλλη ζωή. Ζούμε μια μακάβρια ζωή.
Ο θάνατος είναι πια ρουτίνα. Να ακούς θανάτους απ’ όλο τον κόσμο σαν να μην είναι τίποτα. Έχουμε πάθει ανοσία. Δεν φοβάμαι το θάνατο διότι έχω χάσει τα αδέλφια μου, τη μάνα μου, τον πατέρα μου και θα πάω να τους βρω. Αλλά έχω αφήσει αντικαταστάτες τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου».

 

Όσον αφορά στα οικονομικά του, έχει φροντίσει να κρατήσει χρήματα όλα αυτά τα χρόνια για να μην πεθάνει στην ψάθα όπως πολλοί συνάδελφοί του, όπως λέει: «Οικονομικά είμαι καταπληκτικά. Έχω κρατήσει αυτά που έπρεπε να κρατήσω για να μπορώ να ζήσω εγώ και η οικογένειά μου. Όταν έχεις οικογένεια, έχεις και ευθύνες. Δεν μπορούσα μετά από τόσα χρόνια λαμπερής καριέρας να μην έχω στην πάντα χρήματα, γιατί είδα πολλούς δοξασμένους καλλιτέχνες να πεθαίνουν στην πείνα και στην ψάθα».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 17 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου