Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Θοδωρής Αθερίδης: «Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια»

Για τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί με το «κλείδωμα» λόγω πανδημίας του κλάδου μίλησε σε συνέντευξή του στο «Τύπος TV» ο Θοδωρής Αθερίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το πόσο φοβάται τον κορωνοϊό, αλλά και την απελπιστική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ηθοποιοί.  «Στα 35 χρόνια
που δουλεύω είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνω θέατρο.

 

Εκτός των πρωτοκόλλων που έχουν δημιουργηθεί, ο θεατής δεν κινδύνευε καθόλου, θα έμπαινε με τη μάσκα του, θα παρακολουθούσε την παράσταση με τη μάσκα του, θα υπήρχαν σαφέστατα λιγότεροι θεατές. Αυτοί που θα κινδύνευαν θα ήμασταν εμείς οι ηθοποιοί. Εμείς θα ήμασταν εκτεθειμένοι. Αυτή η κατάσταση συμπαρασύρει τις ομαδικές δουλειές, το θέατρο δεν γίνεται με τηλεργασία. Επειδή, πάντως, ακούγονται διάφορα, δεν έχουμε διαφορά από αυτό που γίνεται στο εξωτερικό» ανέφερε ο Θοδωρής Αθερίδης.

 

Στη συνέχεια μίλησε και για την οικονομική κατάσταση των ηθοποιών: «Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια. Είναι ένα εξαιρετικά ανασφαλές επάγγελμα από τη φύση του. Κάθε έξι μήνες ψάχνεις για δουλειά. Οπότε, με το “κλείδωμα” του κλάδου, έχεις πρόβλημα πλέον να πληρώσεις το ενοίκιο σου και σούπερ μάρκετ. Μια επιδοματική πολιτική κρίνεται απαραίτητη πλέον, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε.

 

Πρέπει άμεσα να γίνει για να μη δούμε ανθρώπους να φτάνουν σε ακόμη χειρότερο σημείο. Πρέπει να εξασφαλιστούν τα προς το ζην. Ο δικός μας κλάδος έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Είναι όμως μία πραγματικότητα που αφορά στους πάντες. Κάθε νοικοκυριό αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, βάλλεται η συντριπτική πλειονότητα του λαού».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου