Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Τάσος Χαλκιάς: «Θεωρώ την απαγόρευση ιδιαίτερα βάρβαρη»

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανεβεί το μεταφυσικό ψυχολογικό θρίλερ «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» με τον Τάσο Χαλκιά και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο θέατρο μ«Πειραιώς 131» και η αυλαία έπεσε απότομα λόγω των μέτρων.

 

Ο Τάσος Χαλκιάς μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» για την απόφαση αυτή. «Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που έχει συμβεί. Πέντε μήνες παιδευόμασταν για το έργο να ανεβεί, που είναι η ευχαρίστηση της δουλειάς μας, η πρόβα μας και η προετοιμασία μας, αλλά όταν ωριμάσαμε και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε, να δει ο κόσμος τη δουλειά μας, με το ζόρι προλάβαμε να κάνουμε πέντε παραστάσεις και μας κόψανε. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα δυσάρεστο. Δεν θέλω καν να το θυμάμαι, θέλω να το ξεχάσω πολύ γρήγορα». Στη συνέχεια, ο ταλαντούχος ηθοποιός σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης:

 

«Εγώ πιστεύω ότι ο χώρος του θεάτρου και του κινηματογράφου από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός είναι χώροι που φυλάγουν και τηρούν το πρωτόκολλο, όποιο και αν είναι αυτό, όσο αυστηρό και να είναι. Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα μέσα από αίθουσες κινηματογραφικές ή θεατρικές, που να έχει πει κάποιος ότι αυτό ξεκίνησε από εκεί. Μετριούνται όλοι όταν μπαίνουν μέσα, κάθονται αραιά στα καθίσματά τους, φοράνε τη μάσκα τους και δεν διαμαρτύρονται, βλέπουν την παράσταση και δεν τρέχουν στα καμαρίνια όπως γινόταν κάποτε. Πειθαρχημένα, όμορφα, ωραία. Θεωρώ την απαγόρευση αυτή ιδιαίτερα βάρβαρη. Ήθελε λίγη παραπάνω σκέψη. Η πραγματική ψυχαγωγία, η αγωγή της ψυχής, είναι πράγματα απαραίτητα για τον άνθρωπο για την ψυχολογική του ισορροπία».

 

Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι, μας είπε: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ίσως δώσουν κάποιο πιθανό βοήθημα για τις δουλειές που τις σταμάτησαν, όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη φορά και έδωσαν 530 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό, θα γευτούμε κι εμείς αυτή τη μεγάλη ικανοποίηση της υλικής απολαβής. Τα πράγματα δεν διορθώνονται με αυτά τα πενιχρά μέσα. Ίσως πρέπει να σκύψουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα πάνω στο θέμα, τι αφήνουμε ελεύθερο, τόσο όσο, και τι κλείνουμε».

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου