Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Κύριο μέλημα μου οι εργαζόμενοι. Αυτά τα παιδιά τι θα γίνουν;»

Της Σάσας Σταμάτη

 

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για τη νέα του εκπομπή στον ΑΝΤ1 «Γειτονιές στο πιάτο», μιλάει στην «ΟΝ time» για το κλείσιμο της εστίασης και τα μέτρα που τον αναγκάζουν να βάλει «λουκέτο».

 

«Θεωρώ ότι δεν μας έχουν κρίνει σωστά. Θα μπορούσαν να μας δώσουν μια προειδοποίηση. Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή θα αναγκαστούμε να πετάξουμε ή να δωρίσουμε πάρα πολύ μπρώτη ύλη γιατί τα πράγματα ανακοινώθηκαν τελευταία στιγμή. Είχαν γίνει οι προετοιμασίες, είχαν γίνει οι παραγγελίες. Παρ’ όλα αυτά τα χρήματα έχουν φύγει. Είμαστε ένας κλάδος ο οποίος τηρήσαμε κατά κύριο λόγο τα μέτρα από την αρχή. Κάποιοι δεν τα τήρησαν, ελάχιστοι, και είναι κρίμα λόγω αυτού να κλείνει ένας κλάδος. Η μεγάλη αδικία είναι ότι μας ανάγκασαν από την αρχή που ξανανοίξαμε να γίνουμε αστυνομικοί, πράγμα το οποίο είναι λάθος».

 

Ο συνιδιοκτήτης του «Δειπνοσοφιστηρίου», μέσω του οποίου συνεργάζονται με εστιατόρια, μεταξύ αυτών και του Μουσείου Μπενάκη, μας μιλάει για την ψυχολογική του κατάσταση. «Το κύριο μέλημά μου είναι οι εργαζόμενοι. Εμείς οι εστιάτορες θα το ξαναπαλέψουμε με όλα αυτά τα παιδιά που δουλεύουν για μας, τα οποία μας έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες την ψυχή τους, που δούλευαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τους πελάτες και με τους κανόνες που είχαν βάλει. Όλα αυτά τα παιδιά τι θα γίνουν; Μου είναι δύσκολο να τους πω “παιδιά, δεν ξέρω τι θα κάνω με σας”.

 

Από την άλλη, τα μέτρα για τη στήριξή τους είναι λίγα. Το κύριο μέλημά μου είναι η επιχείρησή μου, αλλά επειδή η επιχείρησή μου αποτελείται από κάποιους ανθρώπους, γιατί τις επιχειρήσεις τις κάνουν άνθρωποι, το κύριο μέλημά μου είναι πώς θα τους στηρίξω».

 

Σε ερώτησή μας για το πότε πιστεύει ότι θα φτιάξουν τα πράγματα, μας είπε: «Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Μόνο κάποιος προφήτης. Εγώ θεωρώ ότι τα πράγματα θα αργήσουν πάρα πολύ να φτιάξουν. Ούτε πιστεύω ότι θα βρεθεί ένα εμβόλιο και μέσα σε ένα βράδυ θα φτιάξουν τα πράγματα. Εγώ πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να μιλάμε ευνοϊκά ή θετικά από του χρόνου τον Σεπτέμβριο».

 

«Ζορίζομαι οικονομικά»

 

Όσον αφορά στα οικονομικά του; «Ζορίζομαι όπως όλος ο κόσμος. Ο κλάδος έχει χτυπηθεί πολύ. Θα αντέξω, όπως έχω αντέξει πέρα πολλά στη ζωή μου. Τέλος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προέβη και σε μια αποκάλυψη: «Όλη αυτήν την περίοδο αναγκαστικά εμείς οι εστιάτορες γινόμασταν και αστυνόμοι προς τους πελάτες με τη διαφήμιση που γίνεται στα social media και τις κριτικές που γράφονται όταν δυσαρεστούσαμε έναν πελάτη, επειδή του λέγαμε “πρέπει να βάλετε μάσκα, πρέπει να καθίσετε 4 στο τραπέζι, δεν μπορείτε να συνωστίζεστε”, κάθε φορά που δυσαρεστούσαμε έναν πελάτη λαμβάναμε πίσω κακές κριτικές. Και το πρώτο πράγμα που κάνει ένας άνθρωπος όταν πάει σ’ ένα εστιατόριο, διαβάζει τις κριτικές. Οπότε, όχι μόνο αναγκαζόμασταν να γινόμασταν αστυνομικοί, αναγκαζόμασταν να δεχόμασταν αρνητικές κριτικές επειδή θεωρούσε ο πελάτης ότι τον δυσαρεστούσαμε. Αυτός ήταν ο αντίκτυπος.

 

Μου έλεγαν στο μαγαζί πελάτες: “Δεν το περιμέναμε από σας, κ. Σκαρμούτσο, να βάζετε τα παιδάκια μας να κάθονται σε άλλο τραπέζι”, τα “ακούγαμε”».

 

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου