Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Δυνατές σειρές στα σκαριά…

Τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες σειρές έχουν μπει στο στόχαστρο παραγωγών, σεναριογράφων και σκηνοθετών για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Η πρώτη έχει τίτλο «Το ντέρτι», είναι μουσική σειρά εποχής και την υπογράφουν οι σεναριογράφοι των «Αγριων μελισσών». Εχει να κάνει με τη ζωή μεγάλων Ελλήνων τραγουδιστών και μουσικών πριν και λίγο μετά τον πόλεμο. Για τη σκηνοθεσία ακούγεται το όνομα του Λευτέρη Χαρίτου, των «Αγριων μελισσών», και εκεί ενδέχεται να δούμε 2-3 πρωταγωνίστριες από το σίριαλ.

 

Η δεύτερη σειρά είναι το πολυδιαφημισμένο «Καρτ ποστάλ» από το μυθιστόρημα της Αγγλίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, που πρόσφατα έγινε και Ελληνίδα. Η σειρά προορίζεται για την ΕΤ1 και μόλις αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Ο Νίκος Απειρανθίτης και η Αλεξάνδρα Κάππα υπογράφουν το σενάριο, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, γνωστός μας από τη σκηνοθεσία του στις «Αγριες μέλισσες». Το έργο έχει δύο βασικούς αφηγητές, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που θα είναι Βρετανοί ηθοποιοί. Ενας άνδρας, ο βασικός ήρωας, γυρίζοντας σε μέρη των νεανικών του χρόνων στην Ελλάδα, και δη στην Κρήτη, στέλνει μια καρτ ποστάλ στην πρώην αγαπημένη του.

 

Εκείνη όμως έχει αλλάξει διεύθυνση και τις καρτ ποστάλ παραλαμβάνει πάντα μια άγνωστη γυναίκα. Πρόκειται για μια αλυσίδα 12 επεισοδίων, όπου συγκρούεται η ευρωπαϊκή παιδεία του ήρωα με τις ελληνικές ρίζες του. Θα θυμάστε ασφαλώς οι μεγαλύτεροι δύο σίριαλ-σταθμούς. Τους «Πανθέους» του Τ. Αθανασιάδη και τη «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου. Και τα δύο έργα ξαναγράφονται σε σύγχρονη μορφή. Τους «Πανθέους» ετοιμάζει ο Θ. Πετρόπουλος σε 2 κύκλους των 12 επεισοδίων, ενώ για τη «Λωξάντρα» αναζητούνται οι σεναριογράφοι. Η «Λωξάντρα» θα ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον 60 επεισόδια.

 

Από τη στήλη της Ντέπυς Γκολεμά στο Secret της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου