Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Ελπίδα Γεωργακοπούλου:«Είδα το “Big Brother” σαν µια ευκαιρία σε ένα νέο χώρο»

Της Σάσας Σταμάτη

 

Τη γνωρίσαμε μέσα από το «Big Brother»και είναι ο άνθρωπος που ερμηνεύει συμπεριφορές και κάποιες φορές καλείται να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

 

Τη βλέπουμε κάθε Παρασκευή δίπλα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και δεν είναι άλλη από τη συμβουλευτική ψυχολόγο και ραδιοφωνική παραγωγό Ελπίδα Γεωργακοπούλου, η οποία μας εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να συμμετάσχει
στο «Big Brother», πώς διαχειρίστηκαν το ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου, αλλά και ποιος είναι ο παίxτης που ξεχωρίζει.

 

– Κάθε άτομο που συμμετέχει στο «Big Brother» έχει και τη δική του προσωπική ιστορία. Πόσο εύκολο είναι να την εξομολογείται στο κοινό και πόσο αυτό θα τον επηρεάσει όταν βγει από το παιχνίδι;

 

Kάθε προσωπική εξομολόγηση για κάθε άνθρωπο είναι δύσκολη. Κάποιες φορές αυτά που ίσως μας τρομάζουν είναι ακριβώς αυτά που κι εμείς οι ίδιοι εξομολογούμαστε για τον εαυτό μας, στον εαυτό μας, πόσο ακόμα περισσότερο προς ένα άγνωστο κοινό. Αυτό πιστεύω ότι, ναι, ίσως επηρεάσει κάποιο άτομο όταν βγει από το παιχνίδι και αυτό είναι άλλωστε το κόστος της εξομολόγησης και της δημόσιας έκθεσης μέσα από το παιχνίδι.

– Πόσο εύκολο ήταν να διαχειριστείτε(ως παιχνίδι) το ροζ βίντεο της Χριστίνας Ορφανίδου;

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται μπροστά μου ένα τέτοιο ροζ βίντεο. Η διαχείριση και η αντιμετώπιση κάθε
φορά είναι διαφορετική, αλλά ο θυμός μου και η αγανάκτηση μου πάντα η ίδια, όχι μόνο σαν γυναίκα, αλλά
και σαν άνθρωπος. Κανείς, μα κανείς, δεν έχει το δικαίωμα να προβάλει και να κοινοποιήσει προσωπικές
στιγμές μας! Είναι μια πράξη ανανδρίας και κομπλεξισμού και πάντα θα με βρίσκει αντιμέτωπη και υπερασπιστική προς αυτές τις κοπέλες. Μέσα στο παιχνίδι η διαχείριση ήταν πιο δύσκολη γιατί χρειάστηκε πολλή προσοχή και ιδιαίτερη προστασία για τους παίχτες αλλά και για τους τηλεθεατές.

 

– Πώς αποφασίσατε να πάτε στο «Big Brother»;

 

Όταν μου έγινε η πρόταση να είμαι στο «Big Brother», το είδα σαν μια ευκαιρία δική μου σε ένα τέτοιο χώρο, δοκιμάζοντας νέες διαδρομές, μέσα πάντα από το αντικείμενο της δουλειάς μου.

 

– Δεδομένου ότι το παιχνίδι δέχεται έντονη κριτική, δεν φοβάστε μήπως ταυτιστείτε με αυτή;

 

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό. Πιστεύω ότι ένα μέρος του τηλεοπτικού κοινού, πέρα από την αρνητική κριτική
που μπορεί να κάνει, σίγουρα μπορεί να διακρίνει και να ξεχωρίσει ποιος είναι ο ρόλος μου εκεί.

 

– Πώς αντιμετωπίζουν τη συμμετοχή σας οι συνάδελφοί σας;

 

Ξέρεις, είμαι άνθρωπος που αγαπώ τις επιλογές μου και τις υπερασπίζομαι. Οι συνεργάτες μου, που αυτοί είναι οι σημαντικοί για μένα, αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την απόφασή μου να είμαι στο «Βig Βrother» γιατί ξέρουν έμενα.

 

– Πώς είναι οι σχέσεις σας με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Έναν παρουσιαστή που γνωρίζει όσο κανένας άλλος το ριάλιτι;

 

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος από το πρώτο live μου έδειξε τη συμπάθειά του και την υποστήριξή του. Οι σχέσεις μας είναι απλά καλές και με σεβασμό για αυτό που κάνει ο καθένας μας εκεί. Τον εκτιμώ απεριόριστα για την πολύχρονη πορεία του και τον παρακολουθώ με προσοχή πάντα όταν μιλάει.

 

– Έχετε διαφωνήσει με την παραγωγή για το χειρισμό κάποιου θέματος;

 

Όχι, δεν έχω διαφωνήσει ποτέ για κάτι. Νομίζω ότι η παραγωγή ξέρει να διαχειρίζεται με ιδιαίτερο τρόπο κάθε θέμα του παιχνιδιού.

 

– Πόσο κακό, αλλά και πόσο καλό μπορεί να κάνει στον ψυχικό κόσμο ενός ανθρώπου ο εγκλεισμός σε ένα σπίτι με αγνώστους και κάμερες παντού;

 

Ο εγκλεισμός από μόνος του είναι τρομακτικός σε όποια διάσταση και μορφή να τον δούμε. Μπορεί να σε αλλοιώσει, να σε θυμώσει, να σε απελευθερώσει ή και να σε αποδιοργανώσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο σπίτι του «Big Brother», είναι ένας ηθελημένος εγκλεισμός από την «ηδονή» του επάθλου. Αυτό ίσως προκαλεί ακόμα πιο έντονες καταστάσεις στους παίχτες και στον ψυχισμό τους, μιας και όλοι προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Οι καλοί μετατρέπονται σε κακοί και οι κακοί σε καλοί μέσα στην καθημερινότητα και την πίεση
της επαναλαμβανόμενης ζωής.

 

– Ποιον παίχτη έχετε ξεχωρίσει και γιατί;

 

Όλοι οι παίχτες για μένα είναι προσωπικότητες διαφορετικές και συγχρόνως κάπου μοιάζουν. Η Άννα Μαρία με
κρατάει πάντα σε μια αναμονή για να ερμηνεύσω πολλές φορές κάποιες αντιδράσεις της, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με απορία.

 

– Ποια είναι η γνώμη σας για το «Bachelor» και το «Greece’s Next Top Model»;

 

Για να είμαι ειλικρινής, το «Bachelor» δεν το έχω παρακολουθήσει τόσο ώστε να έχω άποψη και θα ήμουν άδικη αν έλεγα κάτι. Το «GNTM» είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς, σώματος και στάσης. Μου φαίνεται λίγο σκληρό όσον αφορά στην κριτική των διαγωνιζομένων και αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαμορφώσει κακή στάση και αντιπαλότητα ίσως ανάμεσά τους.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου