Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

«Δημοκρατία»: Σοβαρά ερωτηματικά για την Άννα Στρατινάκη

Σε καμία απολύτως ενέργεια δεν έχουν προβεί οι υπηρεσίες τόσο της ΑΑΔΕ όσο και του ΕΦΚΑ έναντι των επιχειρήσεων του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη. Την ίδια ώρα που επιχειρούνται έλεγχοι σε εκατοντάδες επιχειρήσεις σε βάθος δεκαετίας, οι επιχειρήσεις του εκδότη της «Δημοκρατίας» βρίσκονται στο απυρόβλητο, αφού κανείς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τις υπέρογκες οφειλές σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους.

 

Για παράδειγμα, η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ γνωρίζει τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, δεν έχει λάβει κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι του ασυνεπούς επιχειρηματία. Επίσης, η ΑΑΔΕ, υπό τον Γιώργο Πιτσιλή, φαίνεται να αδιαφορεί μπροστά στην επαναλαμβανόμενη τακτική του κ. Φιλιππάκη να θέτει τις εταιρείες σε καθεστώς προστασίας.

 

 

Οπως έχει αποκαλύψει η στήλη, το «κόλπο» του εκδότη της «Δημοκρατίας» είναι πλέον γνωστό. Μια αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό και ακολούθως η απόλυτη προστασία με το γράμμα του νόμου. Αφού απορριφθεί το σχετικό αίτημα, σχεδόν αυτόματα δημιουργείται μια νέα εταιρεία, στην οποία μετα- βιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώτης, αυτή καταθέτει εκ νέου αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό, με αποτέλεσμα η προστασία να συνεχίζεται εις το διηνεκές.

 

Πέραν αυτού, θα είχε αξία να δοθεί και μια απάντηση από την αρμόδια επί των ασφαλιστικών ταμείων, γενική γραμματέα Αννα Στρατινάκη, αναφορικά με τους λόγους που καθυστερούν να «περάσουν» στο σύστημα του ΕΦΚΑ οι οφειλές των εταιρειών Φιλιππάκη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου